Mary Higgins Clark „Nesidairyk atgal“


Mary Higgins Clark
„Nesidairyk atgal“
„Alma littera“ 272 psl. 2010 leidimo metai

Nors tik vakar pabaigiau „Misterioso“, bet ir šį vakarą nusprendžiau praleisti su knyga.  Taip šalia manęs atsidūrė Mary Higgins Clark „Nesidairyk atgal“. Esu skaičiusi šios autorės knygų, jos man patiko, todėl kai vienas knygynas tvarkė savo sandėlius ir siūlė knygas pigiau – susigundžiau nusipirkti.
Knyga lengva,“ praryjama net nekramčius“,  ji iš tokių kurią norisi skaityti parsinešus iš bibliotekos, bet perskaičius nunešti atgal. Negaliu sakyti, kad ji man nepatiko, ji prikausto dėmesį sunkiai nuspėjamu siužetu, puikiai parinktais charakteriais, intriga, bet.... truputį skystoka, nors perskaičiau vienu vakariniu, perėjusiu į naktinį prisėdimu per penkias valandas (keista, bet kaip tik pažiūrėjau į laikrodį).
Knygoje pasakojama apie nekilnojamo turto agentę, kuri tampa sako klientės nužudymo liudininke. Duodama priesaiką mirštančiąjai perduoti dukters dienoraštį jos tėvui, ji tampa ne tik nauju žudiko taikiniu, bet ir įkalčių slėpėja. Bandant sugauti ir nuteisti žudiką, Leisė Farel tampa liudininkų apsaugos programos dalyve, o tai reiškia naują gyvenimą, naują asmenybę ir artimųjų praradimą. Visa tai nepakeliamai sunku, kai tenka krupčioti iš baimės kai manai jog tavęs ieško žudikas, o dar pamilsti žmogų, bet esi priversta jam meluoti.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą