Tess Gerritsen „Donoras“

Tess Gerritsen
„Jotema“ 400 psl. 2012 leidimo metai

Na štai, pagaliau, galiu pasakyti „labas“ naujai Tess Gerritsen knygai. O, „labas“ dėl to, kad ne taip lengva pasičiupti jos knygą bibliotekoje. Tai gi, kiekvienas naujas šios autorės kūrinys, skaitovo rankose jau  nemažas laimėjimas.
Su džiaugsmu atsidėjau poilsiui su knyga.
Šioje knygoje tikėjausi susitikti su daktare Mora, bet teko susipažinti medicinos rezidente, daktare Abe Dimateo. Naujos pažintys, tuo labiau įdomios, dar niekam nepakenkė. Todėl, knygą, skaičiau su dideliu susidomėjimu.
Abė, užsitarnavusi pasitikėjimą rezidentė, kuri pasižymi tvirtu charakteriu, didelėmis ambicijomis ir siekianti pripažinimo transplantacijos srityje. Jos svajonė, beveik pildosi, kai ji pakviečiama į Beisaido ligoninės geriausių transplantologų grupę. Viskas būtų idealu, jei ne jauno vaikinuko gyvybė. Abė turi pasirinkti ar gelbėti vaikino gyvybę ar donoro širdis atiteks turtingai pacientei. Visa tai nėra paprastas pasirinkimas – jis nulemia visą Abės Dimateo likimą.
Įdomi knyga, kuri praveria transplantologijos operacinės duris ir leidžia pamatyti tai, kas už jų vyksta. Bet, dar svarbiau, kad mes pamatome, kaip jaučiasi žmonės, kurie laukia ....kada bus pratęstas jų gyvenimas.
Tai, žiauri knyga, kuri atskleidžia nelegalių donorų atsiradimą. Kurie, toli gražu, nėra savanoriai donorai, o dar baisiau, jie net nežino, kad jie donorai.

Kaip visada Tess, rašo puikiai, lengvai dėstydama mintis, intriguojanti siužetu ir neleidžianti nuspėti pabaigos. Visa kas geriausia palikdama pabaigai. 
Ši knyga, nėra iš mėgstamiausių jos darbų sąrašo, bet džiaugiuosi ją perskaičiusi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą