Patricia Cornwell "Grobuonis"

Patricia Cornwell
"Grobuonis"
"Baltos lankos" 479 psl. 2008 leidimo metai.

Ši autorė man atradimas. Perskaičius pirmąją Patricijos knygą, nudžiugau radusi naują, įdomią autorę. Todėl, paimant antrąją jos knygą į rankas pabijojau, kad gal pirmoji buvo tik atsitiktinumas...
Tai dar viena knyga apie teismo medicinos profesionalę Kei Skarpetą.
Vykdant slaptą mokslinį projektą, pavadinimu "Grobuonis" tiriami nusikaltėliai. Jų smegenų veikla, mąstymas, poreikis nusikalsti, bei galimybė užbėgti nusikaltimui "už akių".
Vienas iš tiriamųjų, savanoris Bazilis Dženretas, kaltimas žmogžudyste, o gal serijinėmis žmogžudystėmis? Jis užmena mįslę, apie įvykdytą, bet neištirtą dviejų moterų nužudymą ir tyrėjų komanda stengiasi išsiaiškinti ar tikrai buvo toks nusikaltimas ar tai tik Bazilio noras priskirti sau nebūtus nusikaltimus.
Įdomiai išdėliotas siužetas, kai keli nusikaltimai sueina į vieną. Autorė, būdama žurnaliste ir teismo medicinos eksperte, puikiai sugeba pateikti "netikėtumo faktorių", lengvai dėsto mintis, stebina siužeto idėjomis ir poslinkiais.
Nenuvylė... patiko ir antroji. Gaila, tik, kad knygas reikia skaityti eilės tvarka, nes jaučiasi tęstinumas, bet jei užmerkti akis ir skaityti kaip atskirą romaną, nesigilinant į pagrindinių herojų gyvenimą - viskas tvarkoje.
Jei norite, tvirto, eksperto akimis pasakojamo romano - šis kaip tik jums.
Gal tai ir ne visai į temą, bet lyginant su kitomis panašaus turinio ir lygio knygomis, tai jos knygos - kaip už dyką ir dar parduodamos su nuolaida. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą