Camilla Läckberg "Pamokslininkas"

Camilla Läckberg
"Pamokslininkas"
"Tyto alba", 375 psl., 2012 leidimo metai

Mūsų mažoje bibliotekoje pasirodė naujų autorių knygų. Padaugėjo skandinavų detektyvų, kuriuos mielai pasikišau po pažaščia ir parsinešiau namo. Jau ne kartą teko įsitikinti, kad skandinavai, kurie sėdėdami nuostabios gamtos apsuptyje rašo puikias knygas.
Šį kartą man teko garbė susipažinti su švedų rašytoja Camilla Läckberg.
Knyga įdomi, painus siužetas, daug intrigos ir netikėta atomazga. Skaitosi ne taip lengvai, kaip norėtųsi, bet ilgainiui apsipranti. Tekstas rinktas taip, kad tarpais nesupranti apie ką eina kalba, nes pastraipos (veiksmas) neatskirtos didesniais tarpeliais, todėl skaitant susidaro įspūdis, kad atvertus puslapį jau skaitai apie visai kažką kitą. O dar tie vardai Johanas, Johanesas, Jakobas .... kartais pasimeti kur kuris ir apie kurį kalba eina.

Knygoje pasakojama apie mažame Fjelbakos miestelyje rastus nužudytos merginos palaikus. Stebėtina tai, kad po merginos palaikais rasti dviejų, prieš dvidešimt keturis metus dingusių merginų griaučiai.  Buvęs įtariamasis jau miręs, todėl policijai kyla daug klausimų, vienas iš jų "ar tikrai miręs?". Tyrimą apsunkina tai, kas visas tyrimas sukasi aplink vietinę įtakingą Hultų šeimą, kurios "spintose slepiasi ne viena paslaptis".

Kokią geriausią mintį "ištraukiau" iš knygos? - Niekada nemeluok vaikams, nes gali kilti problemų jiems suaugus.
Būtinai paieškosiu ir kitų šios autorės knygų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą