Jude Deveraux "Aukso dienos"

Jude Deveraux
"Aukso dienos"
"Jotema" 368 psl., 2012 leidimo metai.

Pasiėmiau šią knygą, norėdama praplėsti pažintį su naujais (dar neskaitytais) autoriais. Apsisprendimas, dėl šios autorės, buvo spontaniškas. Tai gi, atsivertusi, pasijutau lyg atėjusi į pirmą pasimatymą. Pirmi puslapiai, buvo kupini nusivylimo, nes knyga pasirodo "apie tuos senus" laikus, kai damos alpdavo nuo džentelmeno žvilgsnio, kai "paskutinis mados klyksmas" buvo didelės lyg tortai suknelės...
Deja.., perskaičius knygos anotaciją, išties sunku suprasti, apie kuriuos laikus suksis veiksmas knygoje. Bet .., nebuvo taip blogai, kaip atrodė iš pradžių.
Angusas Makternas, lerdas (Škotijoje, tai lyg lordas), bet be žemių ir pilies, nes jo senelis, paprasčiausiai ją pralošė. Jis leidžia dienas, prižiūrėdamas gyvulius, bandydamas suvienyti savo gentainius. Jis yra mėgiamas vyrų ir dievinamas moterų. Viskas pasikeičia, kai į pilį atvyksta gražioji Edilina.
          Edilinos dėdė nori ištekinti savo dukterėčią už nemylimo vyro ir pasisavinti jos kraitį. Angusas, norėdamas padėti merginai, padeda jai pabėgti, bet ir pats privalo išvykti, palikdamas savo gentainius ir šalį. Kelionėje į Ameriką tarp Agnuso ir Edilinos užsimezga gražus jausmas - meilė, kuriai teks ne vienas išbandymas, bet jau svajonių šalyje Amerikoje.
          Didelis pliusas, kad knygoje nėra to "ai" "oi" "ach" ir t.t. Tai, pakankamai šiuolaikinis istorinis romanas, kuriame tekstas sudėliotas su lengvo humoro kvapeliu, todėl lengvai skaitomas. Nesu nusivylusi, bet ... antrą kartą neskaityčiau. Ir kol kas neieškosiu jos knygų, bet ateitį būtinai perslaitysiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą