Stephen King "Svetimas"


Stephen King
"Svetimas"
Alma littera, 502 psl., 2020 leidimo metai

Šis autorius tikras plunksnos virtuozas. Galima jo nemėgti, bet neįvertinti negali. Nežinau iš kokio neišsenkančio šulinio jis semiasi įdėjų, bet jos išties genealios. 
Knyga parašyta 2018 metais, o jau sulaukė HBO serialo ir Goodreads skaitytojų pripažinimo. Mačiau ir serialą, skaičiau ir knygą - panašumų daug, bet skirtumų irgi yra. Kokių?? O gi paskaitykit knygą ir pažiūrėkit filmą tada sužinosite :)

Knygoje pasakojama apie mažo Flin Sičio miestelio didelę tragediją. Žiauriai nužudomas ir išniekinamas vaikas. Dėl šio nusikaltimo apkaltinamas visų žinomas ir gerbiamas vaikų treneris Teris Meisonas. Nors, jis tvirtina, esąs nekaltas, bet tuo metu policijos įkalčiai kalba kitką. 
Juo tiki tik žmona, dukros ir advokatas. Deja, teismo ir galimybių pateikti savo įrodymų jis jau nebespėja... 

Tu esi čia ir už šimtų kilometrų vienu metu. Palieki čia ir ten savo DNR. Tave mato čia ir ten, bet tu žinai tik vieną - tu esi čia, o ten tavęs nebuvo. Tik kaip tai įrodyti? Ir kas tas kitas, kuris atrodo kaip tu, turi tavo pirštų antspaudus ir DNR?
Detektyvas Ralfas ir jo žmona Džinė Andersonai, buvęs detektyvas Alekas Pelis, advokatas Hovardas Gouldas, privati detektyvė Holė Gibni, apygardos vyriausias prokuroras Bilas Semiuelsas, leitenantas Junas Sablo  ir našlė Marsė Meitland nenuleidžia rankų ir stengiasi išsiaiškinti tiesą. Tiesą, kuri pasirodys visiškai nereali ir neįtikėtina. Deja, iš paieškų sugrįžta ne visi.

Stephen King - siaubo romanų karalius, kuris prikausto dėmesį ne šiurpiomis kraujo ar skerdynių scenomis, bet psichologiniais potepiais. Skaitydamas supranti, kad daug baimių sukuriame mes patys.

Ech, gerai, kad bibliotekos nuolat atnaujina savo knygų lentymas, todėl gali pasimėgauti tokio kalibro autorių darbais, neišleisdamas nei euro :)
Nors ... mielai kaupiu jas ir savo bibliotekoje :)
Ar skaityčiau dar? Taip, vėliau. Ar skaityčiau kitas šio autoriaus knygas? Tai AIŠKU.

P.S. Smagu buvo skaityti, kai vienas autorius įtraukia kitą puikų autorių Harlanu Kobeną į savo romaną. Mėgstu ir Stepheną Kingą ir Harlaną Cobeną :)
P.S P.S. Pasirodo ir Latvija nuskabėjo kaip vaiduoklių šalis :D 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą