Mason Cross "Žudymo sezonas"


Mason Cross
"Žudymo sezonas"
Tyto alba,  375 psl., 2020 leidimo metai

Naujo autorius pažinimas - lyg ėjimas į pirmą pasimatymą. Visada smalsu, bet kartu ir baugu, kad nepatiks ir kažkas nepavyks. Šį kartą tikrai  pavyko.
Pagrindinis knygos herojus, Karteris Bleikas, žmogus X, be praeities, be asmeninio gyvenimo, be draugų, be tapatybės. Jis atsiranda tada, kai reikia surasti dingusį žmogų ir išnyksta jį radęs.
Pervežimo metu iš kalėjimo pabėga serijinis žudikas, Kalebas Vorenas, ilgai laikęs Čikaga baimės gniaužtuose. Buvęs karys, snaiperis, taikliais šūviais, žudęs atsitiktinius praeivius.
Baimė, kad jis vėl pradės žmonių medžioklę, FTB privertė pasinaudoti Karterio Bleiko paslaugomis. 
Kova dėl žmonių gyvybių prasidėjo.. .Tik, deja, ne visi linkę patikėti Bleiko gebėjimais, o ir Bleikui palaipsniui pradeda atrodyti, kad kažkas iš FTB padeda Kalebui Vorenui, taip apsunkindami jo sugavimą. 
Knyga, lengvai skaitoma. Autorius, dažnai detaliai aprašo daiktus, vietoves, žmones ar įvykius, nepalikdamas vietos fantazijai, bet tai, jis daro subtiliai, neapsunkindamas skaitymo, o ir fantazijai lieka vietos.
Pats, knygos siužetas įdomus, vientisas ir įtemptas. Puikus trileris, manau, būtų ir puikus filmas. O kokia gera knyga ar filmas be moters? Taip, ji čia irgi yra - agentė Eleina Baner. Ji drąsi, ryžtinga, turinti savo nuomonę, kylanti karjeros laiptais, bet vieniša mama, sunkiai tvarkanti savo asmeninį gyvenimą.
Tikrai seksiu Karterio Bleiko veiklą :)  Šiuo metu yra penkios šios serijos knygos (tikiuosi bus jų daugiau :) ) Skaitymo sezonas ... atidarytas :)
Ši knyga iš čia www.patogupirkti.lt Mason Cross "Žudymo sezonas" Greitas pristatymas ir gera kaina!









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą