Lars Kepler "Ugnies liudininkas"

Lars Kepler
"Ugnies liudininkas"
Obuolys, 587 psl., 2020 leidimo metai

Tai knyga, kurią pradėjęs skaityti užmiršti tave supantį pasaulį ir mėgaujiesi versdamas puslapį po puslapio.

"Brigitos namuose", randamos žiauriai nužudytos dvi moterys - auklėtinė Miranda  ir budėjusi slaugytoja Elisabeta Grim. Padėtį sunkina ir tai, kad "Brigitos namuose" gyveno sunkaus charakterio mergaitės linkusios žaloti save ir kitus, kurios nepasitiki žmonėmis ir kurioms į viską nusispjauti.
 
Jonas Lina, šiame tyrime, dalyvauja tik kaip stebėtojas, bet jam ramybės neduoda tai, kaip rastas mergaitės kūnas - rankomis uždengtu veidu. Bylą tiriančiam komisarui galima nusikaltėlė kaip ir aiški. Vienos iš ten gyvenusių mergaičių, Vikės Benet kambaryje, randama nenuginčijamų įrodymų, kad tai jos darbas, o ji pati dingusi. Įtarimus sustiprina ir tai, kad ji pagrobia automobilį su keturmečiu mažyliu.

Ne laiku ir ne vietoje painiojasi Flora Hansen, kuri tikina, kad yra mediumė ir mato nužudytos mergaitės Mirandos dvasią. Lina supranta, kad Flora apsimetinėja, bet kažkas jos pasakojime jį neramina ir verčia suklusti.

Puiki, įtempianti (net ne įtraukianti ;) ), lengvai skaitoma knyga. Geras siužetas, įdomūs personažai, sklandi įvykių eiga. Skaitydamas susimastai, kaip sunku tiems, nereikalingiems ir palūžusiems vaikams ir kokia ateitis jų laukia. Leidžia suprasti, kad po piktu, neapykantos prisodrintu kiautu gali tūnoti gėris. O kartais gali būti ir atvirkščiai...
Nors ... knygos viduryje jau buvo aišku kas tikrasis žudikas, visi taškai ant į buvo sudėlioti, kaip priklauso, pabaigoje. 

Ar skaityčiau kitas šio šeimyninio dueto knygas? Taip, žinoma taip ir kitiems rekomenduočiau :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą