Lisa Gardner "Kai tu mane matai"

 

Lisa Gardner
"Kai tu mane matai"
Jotema, 400 psl., 2021 leidimo metai

Ką darytum tu būdama maža mergyte, kurios akyse nužudo vienintelį turėtą artimą žmogų - mamą? Ką darytum, jei tave žudikas įkalintų ir metų metus verstų tarnauti? Ką darytum, jei aplink tave nuolat dingtų merginos, o tu suprastum, kad jos jau niekada daugiau nebegrįš? Ką darytum, jei norėtum apie tai kam nors papasakoti, bet negali nei kalbėti, nei rašyti, tik piešti ... piešti vaikiškus piešinius, išreiškiant jausmus spalvomis. 

Kad ir kiek pastangų dėtų detektyvė Didi Voren, nei FTB agentė Kiberlė Kvinsė, ar pagrobimą patyrusi Flora Dein, pagal tokius piešinius žudiko neras. Bet jos tikrai pabandys...

Viskas prasidėjo, kai atsitiktinis keliautojas, kalnuose, randa žmogaus kaulus. Prasidėjusio tyrimo keliai veda prie jau mirusio serijinio žudiko Deikobo Neso darbų. Gal tai dar viena iš jo, dar neatrastų aukų?

Mažas miestelis turi didelių paslapčių. Tyrėjų darbo grupei, kurios priešakyje Didi Voren, Kimberlė Kvinsi, Flora Dein, bei Kytas Edgaras, kuris ne tik mėgaujasi nusikaltimų tyrimu, bet ir Floros buvimu šalia. Jiems teks susidurti su konfrontacija, nepasitikėjimu ir dar daugiau mirčių. Flora ras ilgai ieškotą vietą, kur buvo įkalinta ir praleido daug baisių, nevilties, bei siaubo kupinų mėnesių su savo pagrobėju ir kankintoju Džeikobu Nesu. Būtent jis betarpiškai susijęs su šių dienų miestelio įvykiais. Tik ... jis jau miręs, tai kas ir toliau vykdo siaubingus nusikaltimus?

Knyga NEREALI, pradėjus skaityti, viskas aplink išnyksta ir pasijunti, taip, lyg pats dalyvautum tyrime. Todėl, jei pradėsite skaityti, būtinai paplanuokite daugiau laisvo laiko arba iš anksto visiems praneškite, kad esate nusikaltėlio medžioklėje ir jūsų negalima trukdyti :D

O aš einu medžioti kitų šios autorės knygų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą