Jorn Lier Horst "Urvinis žmogus"


 Jorn Lier Horst
"Urvinis žmogus"
Baltos lankos, 380 psl., 2018 leidimo metai

Koks turi būti žmogaus gyvenimas, jei tu spėji numirti, o tavęs niekas nepasigenda ilgus mėnesius? Detektyvo Viljamo Vistingo kaimynystėje randamas, fotelyje, priešais televizorių, miręs Vigas Hansenas, kurio kūnas jau spėjo mumifikuotis. Lyg ir nėra kriminalo, tik vienišo, seno žmogaus mirtis. Ši mirtis sudomina žurnalistę, Vistingo dukrą Liną. Ji pradeda domėtis, Vigo, žmogaus, kuris niekam nebuvo reikalingas, gyvenimo istorija, norėdama apie tai parašyti straipsnį..
Negana to, tuo pačiu metu, randamas dar vienas, po sniegu kelis mėnesius pragulėjęs lavonas. Aiškinantis asmens tapatybę randami FTB ieškomo serijinio žudiko pirštų antspaudai. Byla tampa tarptautine, o paaiškėjus galimų aukų mastams verčiantis imtis už galvų skubėti.
Lina knaisiodamasi po Vigo gyvenimą, norėdama suprasti koks jis buvo ir kokia jo aplinka, vis labiau ima abejoti ar tai buvo tik paprasta mirtis. Ji nė nenutuokia kaip arti prisikapstė ir kad jai pačiai gresia pavojus.
Du mirę vyrai, kurių niekas nepasigedo, kas juos sieja? 

Knyga puiki, lengvai skaitoma, bet nėra iš tų kurią skaitant vien tik atsipalaiduoji ir mėgaujiesi. Ji puiki, nes verčia susimastyti, apie vienišų, atsiskyrusių žmonių gyvenimą. Geras, stiprus siužetas, įdomūs veikėjai, netikėtas siužetas.
Einu toliau ieškoti šio autoriau knygų :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą