Arturo Perez-Reverte „Pietų karalienė“


„Pietų karalienė“
„Vaga“ 472 psl. 2010 leidimo metai

Pradėjau šią knygą su tam tikru išankstiniu nusistatymu. Narkotikai, nuomonės internete ir t.t. Bet norėjosi pačiai įsitikinti ar ši knyga verta dėmesio ar ne.
Jos stilius, tai lyg publicistikos ir romano mišinys, apie moterį, jos gyvenimą ir užsiėmimą. Autorius pasakoja taip, lyg rinktų medžiagą straipsniui apie Teresą Mendosą. Jis nuosekliai atpasakoja jos gyvenimą, rinkdamas nuotrupas iš žmonių pažinojusių Teresą. Pradedant knygą apima jausmas, kad kažkur esi vedamas, kad artėja kažkokia kulminacija...ir neklysti. 
Knyga puiki ir tikrai verta skaitymo. Ji iš tų knygų, apie kurias sakoma, negali skaityti, bet ir į šalį padėti negali. Skaitosi ji lengvai, veiksmas vyksta labai nuosekliai, bet tai knyga, kuria norisi skaityti po truputį, o ne visą vienu prisėdimu. Keista, bet man knyga dvelkė ramybe.
Arturo Perez-Reverte savo knygoje pasakoja apie tvirto charakterio moterį, užsiimančia narkotikų gabenimu, jos gyvenimą, vienatvę ir pomėgius. O pomėgiai – tai knygų skaitymas. Knygoje išsakyti puikūs žodžiai apie knygas, jų skaitymą.
Rekomenduoju perskaityti šią knygą. Vien tik tam, kad patys įsitikintumėte – verta ši knyga dėmesio ar ne.
Lauksiu nuomonių.

1 komentaras:

  1. šiandiena pradėjau skaityti šią knygą, ir kol kas ji man visai nieko, bet dar įveikta tik 87 psl :)

    AtsakytiPanaikinti