Lars Kepler “Hipnotizuotojas“


“Hipnotizuotojas“
Obuolys 662 psl. 2012 metų leidimo


Reta knyga šitaip traukė perskaityti kaip ši. Nežinau, neįsivaizduoju kodėl, bet jos ieškojau. Nenorėjau pirkti, stengiausi išsisukti perskaitymu. Lankiausi bibliotekoj, bandžiau laimėti, bet ... gavau visai netikėtai, kai susiruošiau pirkti. Padėjo draugė, kuri jau ją turėjo.
Grįžusi namo, puoliau skaityti, labai norėjau įsitikinti ar ji tikrai ta kokios tikėjausi.  Perskaičiau, praktiškai per vieną dieną (įskaitant ir vėlų vakarą, bet išbraukiant dienos darbus) ir tikrai nenusivyliau.
Tai ne pirmas mano skaitytas švedų autorių detektyvas, bet esu tikra tikrai nebus paskutinis.
Autorius, ( o gal keli autoriai, nes kaip suprantu, tai gali būti psiaudonimas, po kuriuo gali slėptis rašytojai Alexanderis ir Alexandra Ahndorilai) puikiai sugeba prikaustyti skaitytojo dėmesį. Jis puikiai valdo ir perteikia mintis, skaitant jauti lengvą žodžių tėkmę ir malonumą rašant. Visa tai persiduoda skaitytojui. Lars Kepler puikiai manipuliuoja skaitytoju, suteikdamas viltį, kad esi gudresnis už autorių ir jau supratai, kas ir kaip, bet paskui, lyg pagrūmodamas pirštu sakytų „ne ne ... neapsigauk, dar ne visas baigta“.  Ir tikrai ... tiesa išaiškėja, tik tada, kai to nori autorius – pačioje pabaigoje.
Visa ta nežinia, įtampa ( o jos tikrai daug), verčia versti puslapį po puslapio. Manau, kad šį knyga pateisina savo pavadinimą.
Hipnozė – tai iki galo neištirti pasamonės klodai. Gydytojas Erikas Marija Barkas, tyrinėjo hipnozės poveikį ir buvo puikus šios srities specialistas. Bet po vieno nemalonaus atsitikimo, jis prižadėjo daugiau niekada nehipnotizuoti žmonių. Savo pažado laikėsi apie dešimt metų. Jausdamas pareigą ir paprašytas komisaro Jono Linos, užhipnotizuoja penkiolikmetį berniuką kurio šeimbuvo žiauriai išžudyta.. Tuo sukelia grandininę reakciją savo gyvenime. Gydytojas piknaudžiauja medikamentais, jo paties sūnus pavagiams iš namų lovos, žmona susideda su kitu.
Kartais, gali būti pavojinga, įsibrauti į kito žmogaus pasamonę, nes gali sužinoti tai ko geriau nebūtum žinojęs... gero skaitymo.
Labai norėčiau perskaityti ir kitas dvi knygas, kurias išleido autorių duetas. Tikiuosi, nes jau pasirodė antroji.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą