E.L. James "Fifty Shades of Grey"

E.L. James
Arrow Books Ltd, leidimo metai 12-04-2012, 528 psl.
(knyga ne lietuvių kalba)



Knyga sukėlusi revoliucija. Galite sutikti su tuo arba ne, bet dėl vieno negalima prieštarauti – diskusijų ši knyga sukėlė tikrai begalę. Buvo pokalbių laidos televizijoje, laikraščių straipsniai, siūlymai uždrausti ir aktorių atranka naujam filmui pagal šią knygą. Girdėjau pletkus, kad vienas iš trijų kandidatų šiam vaidmeniui yra Ian Somerhalder
James EL išgarsėjo „per vieną naktį“ išleidusi trilogiją "Fifty Shades of Grey" ( pavadinimas gali būti verčiamas kaip „Penkiasdešimt Grėjaus atspalvių (pagrindinio herojaus pavardė Grėjus), arba kaip „Penkiasdešimt pilkos atspalvių), "Fifty Shades Darker" ir " Fifty Shades Freed". Kiek teko girdėti pradžioje ši knyga buvo išleista labai mažu tiražu (ir net ne Anglijoje), bet po staigaus susidomėjimo, jos tirtažas svaiginančiu greičiu šovė į priekį.

Lietuvoje apie šią knygą dar mažai kas žinoma, todėl ir man ji buvo naujiena. Draugė, žinanti mano meilę knygoms pasiūlė paskaityti, knygą sukėlusią pas juos  (ji gyvena ne Lietuvoje) didžiausią šurmulį. Knygą, kuri tapo ko gero, jei ne skaitomiausia, tai tikrai labiausiai aptarinėjama knyga.

Perskaičiau ... ir supratau, kad nieko neperskaičiau. Jei išmestum laaabai gausias sekso scenas – nedaug kas ir liktų iš knygos. Banali ir tiek. Čia kaip su maisto gaminimu, jei nemoki gaminti, pridedi daug prieskonių – vis tiek kas nors gausis. 

Literatūros studentė Ana (Anastasija) Stiel, norėdama padėti sergančiai draugei, nuvyksta paimti intervių, studentų laikraščiui, iš jauno, klestinčio verslininko, milijonieriaus Kristiano Grėjaus. Vėliau Kristianas, pasirodo pas Aną darbe... ir taip prasideda jų nekalta pažintis perauganti į aistringus sekusualinius santykius.

Kristianas Grėjus, mėstantis vadovauti ir viską kontroliuoti, turi senų sielos žaizdų ir slaptų pomėgių, kuriuos slepia net nuo artimiausių žmonių. Jis stengiasi prikalbinti Anastasija pasirašyti sutartį ir tapti jo sekso verge.. . Po žodžiu verge slepiasi - paklusnumas, nuolankumas, bausmė, sadomazohistiniai žaidimai.

Kas labiausiai įstrigo šioje knygoje? Nuolatos akcentuojamas Anastasijos raudonavimas, lūpos kramtymas ir akių vartymas. Visa tai užtektų pasakyti kelis kartus, o čia  minima gal šimtas kartų.

Kadangi, pirmoje knygoje, taip niekas neišaiškėja, tikiuosi sulaukti antros ir trečios. 
Įdomu, kada knyga pasirodys lietuviškai ir kokios bus nuomonės apie ją.


3 komentarai:

  1. Alma Littera jau verčia šią knygą į lietuvių kalbą

    AtsakytiPanaikinti
  2. As perskaiciau visas trys knygas angliskai - pirma labai patiko, o 2-3 jau laukiau kai baigsiu skaityti. Ar perskaiciau sia knyga po 5 metu? ne... ar ka nors prisimenu? .. ne labai.. Ar ka nors ismokiau is knygos? .. tik sex tips :)))
    (sorry for mistakes)

    AtsakytiPanaikinti