Debbie Macomber „Angelų keliai“


Debbie Macomber
„Angelų keliai“
„Svajonių knygos“ 319 psl. 2010 metų leidimo

Pasiėmus šią knygą į rankas, pirma mintis buvo – bus lengva ir neįpareigojanti, bei puikus skaitalas vakarui. Anotacija ir nieko nesakė, nežadėjo jokios intrigos. Kažkokie angelai, jų darbas, pagalba žmonėms neįsikišant į jų gyvenimą.
Bet... po „ paprasta suknele“ slėpėsi „daili panelė“. Knyga „Angelų keliai“ pasakoja tris istorijas, kurios, iš pirmo žvilgsnio paprastos ir kasdieniškos, bet kartu gilios ir sudėtingos. Knygoje atskleidžiami žmonių likimai, sprendimai lemiamu metu ir tų veiksmų pasekmės.
Pirmoji istorija pasakoja apie pagyvenusį vyrą, kuris sužino, kad gyventi liko visai nedaug. Jis negali apleisti šio pasaulio nepasirūpinęs savo žmona. Sunku rūpintis kito gerove, neaiškinant – KODĖL.
Antroji istorija apie moterį, kuri po nenusisekusios santuokos, pasineria į virtualų pasaulį. Ji užsidaro savyje, nekreipia dėmesio į artimųjų patarimus ar užuominas. Nors santuoka iširo, bet jausmų kibirkštėlė dar rusena. Taip sunku pasitikėti savimi ir pradėti gyvenimą iš naujo - tikrą, o ne virtualų.
Trečioji istorija apie mažą berniuką. Apie mažo berniuko didelę svajonę – turėti šuniuką. Šeimą ištikusi ekonominė krizė ir šuniuko buvimas namuose reikštų papildomas išlaidas, kurių namiškiai nepakeltų. Bet, taip sunku visa tai išaiškinti mažam berniukui, tuo labiau, kai nesinori jo nuvilti....
Visos šios istorijos Kalėdiškos, labai šviesios, geros ir pozityvios, nors ir nelengvos, bet gražios. Perskaičius tokią knygą supranti, kad gyvenimas nėra vien tik juodas ar pilkas, jis būna ir baltas. Sakysite, kad tai tik rašytojos fantazija? Galbūt, bet juk geri darbai daromi tyliai.
Tai tikrai paprasta ir mažo formato knyga, bet su puikiomis ir didžiomis istorijomis, kurios vyksta Kalėdiniu laikotarpiu, gal todėl pilna optimizmo. Skaitykite ir mėgaukitės, gal ir Jūs padarysite kam nors, ką nors gero.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą