Mary Higgins Clark "Tu priklausai man"

Mary Higgins Clark
"Tu priklausai man"
"Alma littera" 320 psl. 2012 metų leidimo


Knyga, kurią norisi perskaityti vienu atsisėdimu - Taip pasakyčiau, jei reikėtų šią knygą apibūdinti vienu sakiniu. 
Autorė puikiai sukuria intrigą ir neatskleidžia savo paslapties iki paskutinių puslapių. Ji lyg žaisdama su skaitovu, juokiasi ir sako – „atspėk“, bet dar pati nenusprendė kam paskirti „blogiuko“ vaidmenį. O kandidatai į blogiukus net keturi. Taip ir verti, puslapį po puslapio, vis gaudydamas autorės žodžius, bandydamas „kažką“ išskaityti tarp eilučių, bei atpėti kuris...
Knygoje pasakojama apie buvusią prokuroro padėjėja, dabar psichologę Suzana Čandler, kuri priiminėja pacientus ir veda radio laidą „Klauskite daktarės Siuzanos“. Ji savo laidoje nusprendžia pakalbinti naujos knygos „Dingusios moterys“  autorių, psichiatrą ir kriminologą Donaldą Ričardsą bei  prisiminti Redžinos Klozen dingimą. Į laidą paskambina moteris ir papasakojoja istoriją apie vyrą, su kuriuo susipažino kruiziniame laive ir kuris jai dovanojo žiedą su užrašu „Tu priklausai man“. Suzana, net negalvodama ir nenumanydama, savo laidos pagalba, užkuria pragaro mašiną ir aplink ją pradeda žūti žmonės, kurie nors kažkiek turėjo bendro su Redžinos dingimu.
Suzana turėdama prokurorės instinktų imasi savarankiškai tirti faktus susijusius su Redžinos dingimu, nežinodama, kad ir ji pati tapo žudiko taikiniu. Kas jis? Kuris? Ar tai Donaldas, ar Dagas, o gal Aleksas ar skambinusios į radijo stotį moters pavyduolis vyras?
Visa tai išsiaiškinsite perskaitę knygą. Patikėkite, jei mėgstate gerą detektyvą ši knyga jums. Ji tikrai nėra nuobodi, pilna įtampos, lengvai skaitoma ir priverčianti neatsitraukti. Puiki knyga norint atsipalaiduoti ir mėgautis tikrai šauniu siužetu.
Ar skaityčiau dar – o taip! Tik vėliau.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą