Nicholas Sparks „Saugus prieglobstis“

Nicholas Sparks
„Saugus prieglobstis“
„Obuolys“ 492 psl. 2012 metų leidimo

Šios knygos reklaminė kampanija buvo didelė. Išleista knyga, pasirodantis filmas... reklama rėkianti apie tai, kad pagal New York Times tai bestseleris Nr.1. Žinoma, kad visa tai sudomino ir pradėjau šios knygos „medžioklę“. Vieno portalo dėka, ši medžioklė pavyko. Gavusi knygą maniau iš karto pulsiu skaityti, bet paskui nusprendžiau, kad esu „pasižadėjus“ kitoms knygoms, todėl šiai teko palaukti.
Knygoje pasakojama, apie jauną moterį, kuri pabėgo nuo smurtaujančio vyro. Ji slapstydamasi nuklysta į mažą Amerikos miestelį Sautporte. Ten svetimu vardu išsinuomoja kotedžą ir pradeda dirbti užkandinėje padavėja. Viskas lyg ir gerai, siela pradeda rimti, gyvenimas tampa gražesnis, bet ji sutinka vienišą našlį Aleksą ir širdis pradeda plakti greičiau. Aleksas, našlys, turintis porą nuostabių vaikučių ir dirbantis parduotuvėje, kurioje apsiperka Keitė, nelieka jos nepastebėjęs. Taip užgimsta nauji jausmai tarp šių dviejų žmonių. Atrodo viskas būtų šaunu, bet Keitės vyras ją randa...
Nusivyliau, nes daug tikėjausi iš šios knygos, bet gavau labai mažai.  Knyga stora, atrodo turėtų būti daug veiksmo, meilės, intrigų, įtampos. Bet siužetas paprastas, gal sakyčiau kiek lėkštas, intrigos mažai, o jausmai ... na kažkokie neišbaigti, netikri. Nežinau, bet kažkur kažkuo nepatikėjau autoriumi. Perskaičius knygą man kažko trūko ir tai trukdė.
Nusprendžiau pažiūrėti filmą ir gal būt pamatyti knygą režisieriaus akimis, bet... . Į akis krito du dalykai: knygoje akcentuojama, kad Keitės plaukai prieš pabėgant buvo ilgi ir balti (198 psl.), o pabėgusi ji nusidažo plaukus tamsiai. Filme visa tai atvirščiai prieš ilgi ir tamsūs, po trumpi ir šviesūs. Antra Keitė knygoje dirbo Ivano – vyro restoranėlyje, o filme Ivanas tampa moterimi. Aišku, tai smulkmė, bet filme Keitė visiškai nepanaši nei į gyvenimo užguitą, smurtą patyrusią ir ieškoma moterį, kurią suradęs vyras grasino nužudyti. Ji, sakyčiau, gana laisvai, atsipalaidavusi  ir linksmai flirtuoja su Aleksu, kas žiūrisi keistokai.
Norėčiau perskaityti dar vieną šio autoriaus knyga, tik tam, kad įsitikinčiau ar tik ši knyga nepadarė man jokio įspūdžio ar tai toks autoriaus rašymo stilius.

Mėgstantiems tokio pobūdžio knygas, siūlau paskaityti šios autorės Susan Elizabeth Phillips knygas ir palyginti, nes jie rašo panašia tematika.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą