Minette Walters „Skulptorė“

Minette Walters
„Skulptorė“
‚Jotema“ 358 psl. 2003 metų leidimo

Tai antroji pažintis su Minette Walters kūryba. Antroji knyga manęs nenuvylė, o tik sustiprino teigiamą požiūrį į šią autorę.
Knygoje „Skulptorė“ pasakojama apie rašytoją Rozalindą Li, kuri nors ir nenorėdama pradeda rašyti knygą apie merginą, Oliv Martin, kuri ypač žiauriai nužudė savo motiną ir seserį. Ji ne tik nužudė, bet ir supjaustė jų kūnus.
Kuo labiau Rozalinda gilinasi į Oliv gyvenimą ir į šią istoriją, tuo sunkiau patikėti jos kaltumu. Rašytoja, įsitraukia ir pradeda aiškintis ar teisingai mergina nuteista dvidešimt penkerių metų kalėjimui.
Puiki knyga. Ji ne tik puikiai parašytas detektyvas, bet ir leidžia susimastyti apie žmonių požiūrį į kitokius – negražius žmones. Skulptorė – Oliv Martin, šitaip ji vadinama kalėjime.  Oliv visada uždara, grubi, melagė, jos vengia, nemyli, bet jos ir bijo. Klausimas kodėl? Todėl, kad ji labai stora, riebaluota, negraži, o daugumos nuomone tik gražus žmogus gali būti geras, o negražiam lieka ... būti blogam.  Tik ar tikrai negražiam kūne, negraži siela? Gal tikrai Oliv pasibjaurėjo visu pasauliu ir atliko nusikaltimą?
Rozaninda ieško žmonių pažinojusių šią šeimą ir galinčių suteikti informacijos. Taip ji susipažįsta su ex seržantu Holiu Hoksliu, kuri pirmasis atvyko į žmogžudystės vietą. Va čia ir prasideda sudėtingi ir nuostabūs jausmai.
Autorė puikiai aprašo sudėtingas psichologines situacijas, tiriamos bylos eigą, žmonių gyvenimus ir likimus. Šioje knygoje niekas nemiršta, joje aiškinamasi žmogaus kaltė ar nekaltumas.

Knyga puiki ir tikrai rekomenduoju, nes lengvai skaitosi, puikus ir verčiantis susimastyti siužetas. Deja, redaktorius galėjo kruopščiau atlikti savo darbą, nes kartais Džefas Vajetas, tampa Džeofu (pvz. 151 psl.)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą