Minette Walters „Bangolaužis“

Minette Walters
„Bangolaužis“
‚Jotema“ 360 psl. 2003 metų leidimo

Arba savo laiku nepastebėjau šios autorės arba nebuvo jos knygų reklamos, kuri būtų atkreipusi dėmesį. Net gi panaršiusi po interneto platybes nėra daug daug informacijos apie šios autorės knygas ar skaitytojų recenzijas, todėl pradėjau skaityti nežinodama ko laukti, bet tas pažinimo džiaugsmas ir žavi.
Vis tik manau, kad geriausia knygos reklama, tai skaitytojų gausa. O kaip sužinoti ar ji skaitoma? Apsilankyti bibliotekoje, pamatyti knygos būseną ir skaitytojo lapelį.
„Bangolaužis“ pasakoja, apie krante rastą nuogos jaunos moters lavoną. Ji išprievartauta, sulaužytais pirštais, bet prigėrusi. Aš žudikas ją paliko skęsti? Bet, tada kaip ji atsirado krante? Ar ji mirė pasiekusi krantą? Visa tai neduoda ramybės bylą tiriantiems pareigūnams.
Tyrime atsiranda daugiau nežinomųjų, kai mirusiosios trimetė dukrelė randama viena klaidžiojanti po miestelį. Mergaitės psichologinė būsena kelia klausimų psichologams.
Autorė puikiai perteikia situaciją ir išmaniai manipuliuoja skaitovu. Tai lyg žaidimas su trimis puodeliais, kai reikia atspėti po kuriuo paslėptas žiedas. Ji kaip žonglierius žongliruoja, bet tik žodžiais, pametėdama įkaltį tai į vieno, tai į kito įtariamojo daržą ir čia pat jį išteisina ir apkaltina kitą.
Autorė puikiai, tiesiog idealiai sukuria intrigą, nuostabiai parinkdama savo herojų charakterius, jų dialogus. Knygoje nėra super herojų, kiekvieną aprašytą asmenį galima sutikti realiame gyvenime ar bent jau apie juos paskaityti spaudoje. Gal tuo ir pasižymi puikus angliškas detektyvas, nes ten viskas vyksta mažame miestelyje.
Jeigu mėgstate seną gerą modernų anglišką detektyvą – skaitykite ir mėgaukitės, o aš jau nusitvėriau kitą šios autorės knygą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą