Danielle Steel "Namas"

Danielle Steel
"Namas"
"Alma littera" 320 psl. 2008 leidimo metai.

Pagaliau pasitaikė proga perskaityti šios autorės knygą. Dažnai praeidavau pro Danielle's knygas knygyne, kartą net pasiteiravau pardavėjos apie šią autorę. Deja, atsakymas nepadarė to "klikt", todėl ir toliau sukau ratus aplink jos knygas lyg vaikinas mergindamas merginą :).
Pagaliau pasitaikė proga ir bibliotekoje (na, negali gi nusipirkti visas norimas knygas, todėl eilinį kartą šlovė bibliotekai) radau šios autorės knygą. Pasiėmiau.
Sara Anderson - garsi teisininkė, kuri gyvena tik savo darbu ir savaitgalio santykiais su kitu teisininku. Mirus vienišam ir mėgiamam klientui, ji paveldi nemažą pinigų sumą ir norą įsigyti didelį, apleistą namą, kuriame ir gyveno miręs klientas. Sarą domina šio, kadaise didingo, namo istorija ir gyvenę žmonės.
Gaila, bet knyga pasirodė banali ir paviršutiniška. Pagrindinė herojė niekaip nesutaria su savimi - ar ją tenkina savaitgaliniai susitikimai su Filu ir toks gyvenimas ar ne. Ji, kaip ir norėtų rimtesnių santykių, bet kaip ir gerai, taip kaip yra. Lyg norėtų kažką keisti, bet kaip ir nenori. Kai tris - keturis kartus perskaitai apie tą patį, pradedi galvoti, ar autorė nori mane įtikinti ar ji pati nori įsitikinti... Kita vertus - teisininkė privalėtų sugebėti priimti sprendimus...
Tikėjausi daugiau, nes knygos nugarėlė žadėjo kažką nepaprasto ir paslaptingo, bet ... to nebuvo. Taip ir likau nesupratusi, ką norėta pasakyti šia knyga, koks istorijos pagrindas - ar pati namo istorija ar Saros santykiai su Filu ar Džefu. Tikiuosi rasiu kitą Danielle's Steel knygą, kuri sudomins labiau ir reabilituos šią autorę :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą