Sandra Brown "Lūžio taškas"

Sandra Brown
"Lūžio taškas"
"Alma littera" 392 psl. 2011 leidimo metai.

Tai viena iš geriausių Sndros Brown knygų. Manau, galiu tai drąsiai teigti, nes esu perskaičiusi ne vieną jos knygą.
Apiplėšimo metu nušaunamas turtingas verslininkas Polas Vileris. Policija mano, kad tai eilinis apiplėšimas su netikėta pasekme, bet kartu su Polu buvusi Džulė Rutledž mano kitaip.
Ji, gal ir ne visai tinkamu būdu, į pagalbą pasitelkia garsų advokatą Dereką Mičelį. Iš pradžių Derekas netiki Džulės kaltinimais Polo sūnėnui Kreitinui Vileriui, bet netrukus pats tuo įsitikina.
Kreitonas, vienintelis sūnus šeimoje, didelės imperijos paveldėtojas - didelis filmų gerbėjas. Jis įsikūnija į personažus ir jų atliekamus nusikaltimus, kuriuos  įgyvendina  realybėje. Kiekvienas padarytas nusikaltimas, tai scena iš filmo.
Nors, autorė, atskleidžia tikro nusikaltėlio tapatybę, jo charakterio bruožus, bet ji taip pat palieka vietos netikėtumams. Įdomu ir tai, kad centrine šios knygos figūra tampa ne ji ir jis, o pats nusikaltėlis. Visa knyga sukasi apie Kreitino asmenybę, jo daromus nusikaltimus, būdą, o Džiulė ir Derekas nukeliauja į antrą, bet ne mažiau svarbų, planą. Paprastai Sandros Brown knygose pagrindiniai veikėjai - nuskriausta moteris, didvyris vyras (dažniausiai policininkas) ir jų netikėtai užsimezgusi meilė. Čia visa tai irgi yra, bet su papildomu "prieskoniu".
Puiki knyga, lengvai skaitoma, įdomaus ir įtempto siužeto. Nenustoju žavėtis šios autorės išmone ir fantazija.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą