Tess Gerritsen "Skambutis po vidurnakčio"

Tess Gerritsen
"Skambutis po vidurnakčio"
"Svajonių knygos" 352 psl. 2013 leidimo metai.


Kadangi, jau pažinojau šios autorės kūrybą, stvėriau knygą, net nesigilindama į knygos anotaciją. Tik, mintyse džiaugiausi ir kūriau planus, kaip mėgausiuosi savo mėgstamos autorės, dar neskaityta knyga. 
Tik, deja, po taip intriguojančio skambučio vidurnaktį - liko šnipštas. Esu tikra, jei tai būtų pirmoji, mano skaityta, šios autorės knyga, ko gero daugiau jos knygų neieškočiau. Gal reaguoju perdėtai, bet pasirodo ir pati autorė, šią knygą vadina bandymu pereiti iš romantikos į trilerio žanrą.
Knygoje pasakojama, kai neseniai ištekėjusi moteris, Sara Fontein, sulaukia naktinio skambučio su pranešimu, kad jos vyras Džefris žuvo gaisre. Keista tai, kad jos vyras žuvo ten kur jo net neturėjo būti. Moteriai atsiranda jausmas, kad jis vis dar gyvas ir Sara imasi jo ieškoti. Į pagalbą ateina riteris blizgančiais šarvais  - valstybės tarnautojas Nikas O'Hara. 
Knyga, primena, agento 007 variantą. Tai, kaip šnipų žaidimas su romantikos elementais. Sakyčiau, knyga lėkšta, naivi, paprasta. Labiau verta, pradedančios rašytojos, knygos statuso, nei tokios nepakartojamai kruopščios ir atsakingos Tess Gerritsen plunksnos.
Aišku, nenoriu visiškai nuvertinti ir palikti knygą vien tik blogu komentaru. Kaip teigiamą žodį galiu pasakyti, kad ji skaitosi lengvai, nieko neįpareigoja, leidžia atsipalaiduoti ir kartais sukelia intrigą.

2 komentarai:

  1. Kaip įdomu, kai tik kokia romantinė Geritssen knyga pasitaiko, taip vis autorė sako, kad būtent ši buvo perėjimas prie trilerių :)

    siukslynelis.salomeja.net

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ko gero labaaaai jau ilgas perėjimas buvo :D Galėjo iškarto prie trilerių sėsti, nes romantikė iš jos nekokia, o va trileriai - jos arkliukas.
      Kitas variantas, kad leidėjai prie skirtinų knygų prideda tą patį pasiaiškinimą .... suprask kitos knygos bus geresnės....
      Deja, tai vienintelė romantinė jos knyga kurią skaičiau :)

      Panaikinti