Mary Higgins Clark, Alafair Burk "Pelenės mirtis"

Mary Higgins Clark ir Alafair Burk
"Pelenės mirtis"
Alma littera 320 psl., 2016 leidimo metai

    Lorė Moran, pati patyrusi kriminalinę vyro netektį veda ir prodiusuoja laidą "Įtariamieji". Laidos metu atkuriami nusikaltimai, kalbinami tų įvykių liudininkai.  Taip stengiamasi priminti apie senus ir vis dar neišaiškintus nusikaltimus.
Antroji jos laida apie Siuzaną Dempsi bylą, kurią spauda praminė "Pelenės byla", nes Siuzana buvo rasta tik su vienu bateliu.
    Kai, jaunos, gražios, talentingos studentės kūnas buvo rastas parke, atrodė, kliūčių išaiškinti žudiką nebus. Bet, praėjus dvidešimčiai metų, jis nebuvo rastas. Visi ją jau pamiršo, bet tik ne mama. Kuri džiaugiasi kiekviena galimybe sužinoti kažką naujo apie tą vakarą, kai žuvo jos duktė.
    Kuriant laidą nei vienas nėra saugus, dalyviai sekami, patiria smurtą, o keli su filmavimu susiję žmonės nužudomi.        Bet ir laidos dalyviai turi ką slėpti, tik ar jie kalti? 


Knyga, tipinė Maty Higgins Clark knyga, kai nusikaltimo intriga keičia galimos meilės intrigą. Ji, lyg, balansas gyvybei ir mirčiai. Gal dėl to ir įdomu skaityti jos knygas? 
Mane žavi tai, kad pati autorė, būdama solidaus amžiaus (1927.12.24 - 2020.01.31), rašė visiems suprantama ir šiuolaikiška kalba. Jos knygos lengvai skaitosi, istorijos pasakojamos nuosaikiai visada paliekančios šiokį tokį intrigos brizą. 
Jos bendraautorė Alafairas S. Burke'as (g. 1969 m.) - JAV kriminalinių romanų rašytoja, teisės profesorė ir apžvalgininkė. Ji yra tarp „ New York Times“ geriausiai parduodamų 18 kriminalinių romanų.
Ar norėčiau paskaityti daugiau šios autorės knygų? O, taip, žinoma .. visas.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą