Lars Kepler "Košmaras"

 

Lars Kepler
"Košmaras"
Obuolys, 592 psl., 2020 leidimo metai
 

Šis vyro ir žmonos duetas neabejotinai tikri plunksnos virtuozai. Kiekviena jų knyga žadą pilną įtampos istoriją  Todėl, knygynuose, žvalgausi į lentynas ar nėra naujos jų knygos, kuri būtinai turi rasti vietą mano bibliotekoje. Kaip ir ši.
Detektyvas Jonas Lina, pradeda tirti moters, rastos, dreifuojančiame laive mirtį. Keisčiausia šioje mirtyje yra tai, kad moteris prigėrė... nors kūnas rastas sausame denyje. Nejaugi pirma paskendo, paskui užlipo į denį ir numirė? Bet, mirusieji nevaikšto.
O gal laive buvo dar kas nors? Jei taip, tai kur jis, ji ar jie dingo?
Kita neaiški mirtis, kurią tenka tirti - palubėje kabantis vyras. Jei pats priėmė tokį sprendimą - tai kaip, nes tam nebuvo jokių galimybių?
Kartais atsirandi ne tinkamu laiku ir netinkamoje vietoje, arba gauni tai kas labai svarbu vienam ir visiškai bereikšmis tau - tik to tu nežinai. Taip nutiko ir šioje knygoje.
Penelopė Fernandez - Jauna, Švedijos taikos ir arbitražo pirmininkė, kartu su savo vaikinu Bjornu seniai planavo apie romantišką pasiplaukiojimą laivu dviese. Tik, jie, niekaip, negalėjo suplanuoti to košmaro, kuris juos pasivys. Tai gal laive rastas Penelopės kūnas? O gal, ji, vis dar kovoja dėl išgyvenimo? Jei, Jonas Lina, nepaskubės išsiaiškinti, šių dviejų mirčių, jų gali būti ir daugiau. 
Puiki knyga, nekasdienis siužetas, skaitant jaučiama įtampa ir klausimas "kas toliau". Knyga, turinti nedidelį politikos prieskonį (kiek pastebėjau švedų autoriams tai nėra svetima :) ) 
"Košmaras" nėra visiškai lengvas detektyvas / trileris, bet kaip visada Lars Kepler, leidžia pasimėgauti įtampos šiurpuliukais.

Sudomino? Gerai! Knygą pirkau čia (ir ne vien ją ;) ) www.patogupirkti.lt Lars Kepler "Košmaras"  Tikrai labai gera kaina, greitas ir patogus pristatymas.  O
aš eisiu rinktis naujų šio autoriaus knygų :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą