Stephen King "Tas"


 Stephen King
"Tas"
Alma littera, 920 psl., 2021 leidimo metai


Tas pats autorius, ta pati knyga, tik kitas leidėjas ir leidimas. 
Kažkada teko skaityti Eridano leidyklos išleistą knygą "Tas", todėl buvo įdomu susipažinti ir su šio vertėjo, bei leidėjo darbu.

Knygoje pasakojama apie septynių, visiškai skirtingų, vaikų draugystę, kurią vienija vienintelis jausmas - baimė. Jie tampa savotišku "Lūzeriu klubu".
Williamas „Billas“ Denbrough - mikčiojantis vaikinukas, kuris paslapčia kaltina save dėl brolio Džordžo žūties. Užaugęs jis tampa žinomu rašytoju.
Benjaminas „Benas Hanscomas“ - protingas, bet kompleksuojantis, dėl savo viršsvorio. Vėliau jis susiima, numeta svorio ir tampa pripažintu architektu. 
Beverly „Bev“ Marsh - vienintelė mergaitė klube. Visi vaikinukai buvo slapta kažkiek į ją įsimylėję, o labiausiai Benjaminas. Smurtas merginą lydėjo nuo vaikystės, tėvas dažnai keldavo ranką, o ištekėjus estafetę perėmė vyras. Nepaisant kančių Beverli tapo vertinama drabužių dizainerė.
Richardas „Richie“ Tozier - trumparegis, nešiojantis storus akinius, krečiantis juokus ir mėgdžiojantis balsus vaikinukas tampa sėkmingu didžėjumi.
Edvardas „Edis“ Kaspbrakas - silpnas, sergantis astma ir perdėtai globojamas manipuliatorės mamos. Užaugęs jis vadovauja limuzinų verslui Niujorke.
Michaelas "Mike" Hanlonas - afroamerikietis, vėliausiai prisijungęs prie "Lūzerių klubo". Jam dažnai tekdavo susidurti su patyčiomis dėl odos spalvos, bet šie vaikai jį priėmė kaip savą. Užaugęs Michaelas niekur neišsikraustė iš Derio, jis - bibliotekininkas.
Stanley „Stan“ Uris - žydas pagal kilmę, skeptikas pagal charakterį. Jam sunku suvokti, kad gal būti realus blogis. Užaugęs jis tampa "tiksliukas" ir partneris buhalterinės apskaitos įmonėje.
"Lūzerių klubui" tenka ne tik susidurti "akis į akį" su blogiu, kuris įgauna klouno pavidalą, bet ir stoti į kovą. 
Autorius puikiai įsijaučia į vaikų gyvenimus, išgyvenimus, aprašo baimes, ryžtą, kovas su vidiniais demonais. Užaugina juos ir paverčia suaugusiais. Tai septynių žmonių istorijos supintos į vieną gyvenimą ir išgyvenimą.
Stephen King, neabejotinai yra tas kuriam nėra lygių siaubo žanre, jis idealiai dalinantis šiurpulius tiems, kurie skaito jo knygas. Kingas, ne tik plunksnos karalius, bet ir puikus psichologas, žinantis kur spustelėti, kad maksimalus efektas pasiektų skaitytoją. 
Jo knygos skirtingos, todėl kiekviena knyga tampa nauju nenuspėjamu išgyvenimu... juk ne veltui antrą kartą ekranizuojama ši knyga.

Knygą galite įsigyti -> www.patogupirkti.lt Stephen King "Tas"
Info apie knygą wikipedia "Tas" - veikėjai ir info







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą