Susan Elizabeth Philips „Auksinė mergaitė“


Susan Elizabeth Philips
„Auksinė mergaitė“
„Svajonių knygos“ 479 psl. 2011 metų leidimo

Vaikščiodama Laisvės alėja, po vis dar švenčiantį krepšinio šventę Kauną, pamačiau, pas gatvės prekeivį šią knygą. Super! Apsidžiaugiau galimybe nusipirkti mėgstamos autorės knygą pigiau, nors ir skaitytą, bet puikios kokybės. Džiaugiuosi, kad yra tokie – gatvės knygų prekeiviai – pas juos galima rasti gerų „perliukų“ už „prieinamą“ kainą.
Bet dabar apie knygą. Prarijau (jei galima taip pasakyti) per vieną vakarą (tame vakare dalyvavo ir dalis nakties). Skaičiau daugelį  Susan Elizabeth Philips knygų, ko gero beveik visas, kurios išleistos lietuvių kalba. Susipažinau su jos kūryba, kai jos knygą rekomendavo viena pažįstama. Nors nemėgstu „apsiseilėjusių meilės romanų“, bet surizikavau ir jau nuo pirmų puslapių tapau jos gerbėja.
Romanas „Auksinė mergaitė“  puikus, bet ... ne pats puikiausias.  Knygoje pasakojama, apie daugelio paauglių problemą, kai jiems atrodo jog jie patys negražiausi pasaulyje ir netiki kai jiems kiti tvirtina priešingai. Apie tai, kokios jaunystėje, patirtos psichologinės traumos gali kamuoti praėjus daugeliui metų. Apie tai, kaip lengvai kiti gali suformuoti klaidingą nuomonę apie žmogų, net nežinodami jo vidinio pasaulio. 
Ir aišku apie meilę, apie meilę dėl kurios reikia pakovoti, meilę kuriai reikalingi savi įrodymai.
Knyga lengvai skaitosi, pilna intrigų ir nuostabių meilės išgyvenimų, verčianti visa tai išgyventi kartu su pagrindine heroja.  Puiki knyga, norint pailsėti nuo realaus pasaulio. Visoms romantikėms siūlau ją paskaityti ir pasimėgauti.
Beje (ir vėl), niekaip nesuprantu ką veikia knygų redaktoriai? Kodėl knygoje pagrindinis herojus vienur vadinamas Džeiku, kitus Džaku?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą