William Peter Blatty „Šėtono išvarymas“


William Peter Blatty
„Šėtono išvarymas“
"Žaltvykslė", 349 psl. 1994 metų leidimo

Mielai pasidalinsiu sekančios knygos įspūdžiais.
Šią knygą pirkau seniai, norėdama paskaityti kažką šiurpaus, vis tik jaunystė... Tada matyt buvo šiurpu, todėl peržiūrėjusi savo biblioteką pasiėmiau paskaityti vėl ir pabandyti palyginti. 
Visas skaitymas vyko vakarais (maniau sustiprinsiu įspūdį) kai niekas netrukdė ir galėjau atsidėti savo pomėgiui, bet  dažnai nutikdavo taip, kad skaitydama „nulūždavau“.
Knyga, daugiau psichologinė, labai labai daug samprotavimų, apmąstymų apie apsėdimo teorijas, jos analizės ir mažai veiksmo. Vietomis norėdavau versti po kelis lapus, bet neverčiau... skaičiau viską. Visa knygos kulminacija – kaip ir dažniausiai – knygos pabaigoje.  Bet man taip ir neaišku, kas vis tik nutiko kunigui Karui. Kodėl viskas taip baigėsi?
Įdomu ir tai, kad tas pats autorius kuris 1971 m. parašė knygą, 1973 m. tapo filmo tuo pačiu pavadinimu scenaristu ir prodiuseriu. Filmas sulaukė nerealaus pripažinimo. Juk dar ir dabar daugelis žino, kad  yra toks filmas, bet nemanau, kad žino jog yra tokia knyga.
Beje, mūsų vertėjai ar leidėjai, kažkaip įdomiai interpretavo knygos pavadinimą „Šėtono išvarymas“, o turėtų būti, kaip ir visur „Ekzorcistas“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą