Koji Suzuki Spiralė: skambutis II

Koji Suzuki
Spiralė: skambutis II
„Obuolys“ 248 psl. 2006  leidimo metai

Kai pamačiau to paties pavadinimo filmą, buvau sužavėta. Na, jis man patiko, prikaustė prie ekrano. Pamačiau, kad yra to paties pavadinimo ir užsimaniau perskaityti, bei palyginti filmą ir knygą.
Keista, bet pirmosios knygos taip ir negavau nusipirkti, bet antrąją ir trečiąją gavau – ir dar su nuolaida. Super pasisekimas. Todėl laiminga, kad pasičiupau tokią įdomią  (nes filmas turėjo nemenką pasisekimą) ir nebrangią knygą lėkiau namo skaityti.
Įsitaisiau ir pradėjau mėgautis skaitymu. Bet, nusivyliau... Knyga ir filmas NETURI NIEKO BENDRO. Todėl, jei kas tikitės panašaus stiliaus knygoje – to nesulauksite.
Knyga, man panašesnė į medicinos studento studijas su tam tikru mistikos prieskoniu. Negali sakyti, kad visai neįdomi, bet autoriaus palyginimas su Stephen'u King'u manau VISIŠKAI nevykęs. Koji Suzuki dar reikėtų ilgokai augti iki siaubų meistro vardo. Keista, bet filmas labiau panašus į Stephen'o King'o darbus. Todėl nevisai suprantu kur mįslės įminimas: pagal kokią knygą sukurtas filmas??
Ar skaityčiau dar – ne. Galvoju, kad ne....


2 komentarai:

  1. na, filmas ir knyga žinoma, kad du skirtingi dalykai. Knyga turi prasmę ir knyga išėjo anksčiau, o filmas kurtas amerikonų ir žinoma, kad ne visiškai taip pat, nes jei neklystų yra japonų filmas skambutis, o amerikonų filmas bent man tikrai nepatiko, nes per daug lėkštas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad yra ir daugiau skaičiusių šias knygas. Man įdomi kiekviena nuomonė. Juk kiekvienas skaitome, mąstome ir jaučiame skirtingai.
    Kaip ir minėjau, knyga nėra, kad būtų neįdomi, bet autoriui labai toli iki Stepheno Kingo (galiu tvirtinti, nes esu perskaičiusi beveik visas jo knygas). O filmas (amerikiečių) man patiko, deja, japonų versijos nemačiau...
    Gal dar kas skaitėte šias knygas? Būtų įdomu daugiau nuomonių.

    AtsakytiPanaikinti