Agatha Christie “Trylika galvosūkių“


Agatha Christie
“Trylika galvosūkių“
Sirokas 224 psl. 2009 metų leidimo

Jeigu reikėtų rinkti mėgstamiausių rašytojų penketuką, tai Agatha Christie  tikrai būtų šiame sąraše. Esu perskaičiusi daugumą jos knygų ir visada ji sugebėdavo mane nustebinti. Toks vaizdas, kad ji rašydama pati tik paskutinę minutę nusprendžia - kas taps kaltu.
Tai gi, „Trylika galvosūkių“ dar nebuvau skaičiusi, todėl eilinį kartą pamačiusi, parduotuvėje, nuolaidą knygoms, nesusilaikiau nenusipirkus (gaila, kad knygų pirkimas skaudžiai atsiliepia kišenei).
Deje, deja, perskaičius supratau, kad galėjau pataupyti pinigėlius. Stengiuosi retai kritikuoti knygas, nes kiekvienas perskaitęs supranta jas savaip, bet čia nesusilaikiau. Kišeninio formato knygelė, susideda iš trylikos skirtingų pasakojimų, kuriuos jungia tik tai, kad pasakotojai susirinkę svečiuose, pasakoja savas istorijas (aišku susijusias su nusikaltimais), kurių baigtį turi susirinkusieji spėlioti ir atspėti. Turbūt visi atspėsite – kas laimės, jei dalyvauja mis Marpl ??  Pasakojimai trumpi, net nespėji įsijausti į istoriją, suprasti kas pasakojama, o ji jau baigiasi. Taip ir lieki nesupratęs apie ką čia ...
Knyga savyje slepia tokius pasakojimus „ Antradienio vakarų klubas“, „Astardės šventykla“,“Aukso luitai“, „Kruvinos grindys“, „Motyvas prieš galimybę“, Šv.Petro nykščio žymė“, „Mėlynoji pelargonija“, „Kompanionė“,“Keturi įtariamieji“, Tragedija per Kalėdas“, „Mirties žolė“, „Nutikimas vasarnamyje“, „Skenduolė“. Jau net nežinau, bet man atrodo, kad kažkuriuos iš šių pasakojimų esu mačiusi ar skaičiusi. Kažkoks „deja vu“.
Žinau, kad autorė, jau seniai mirusi, bet vis tikiesi, kad kažkas, iš kažkur išleis naują jos knygą, kurią tu vėl imsi ir skaitysi su malonumu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą