Stephen King “Dvikova“ I knyga


Stephen King
“Dvikova“ I knyga
Eridanas 479 psl. 1997 metų leidimo

Prieš gerą dešimtmetį, pamačiau filmą. Tai buvo siaubo filmas, nors to siaubo ir nesimatė, bet buvo prikaustęs dėmesį. Nors tada nebuvo šiuolaikinių spec efektų, bet žiūrėti buvo įdomu. Pabandžius susirasti knygą, supratau, kad bus kebloka (filmą mačiau vokiečių kalba), nes originalus pavadinimas buvo nutolęs ne tik skirtingų kalbų pavidale, bet ir su vertėjų pagalba.
Puiku, kad „Eridano“ leidykla sugalvojo išleisti Stephen King romanų rinkinį. Jame ir radau knygą, kurios ieškojau.
Perskaičius daugelį Stephen King knygų supranti, kad autorius užduoda retorinį klausimą „kas būtų jeigu būtų“ ir jį rutulioja. Šioje knygoje taip atsitinka su klausimu, kas nutiktų, jei koks nors virusas „išguldytų“ žmoniją. Na, ne visą, bet didžiąją dalį... tarkim TIK... kokius 99 procentus. Ką jie darytų? O jei dar liepti jiems tokiu sunkiu metu rinktis? Tarp gėrio ir blogio? Ar atsirastų tų kurie rinktųsi blogį? Aišku tik viena, tokioje situacijoje žmogus ieško žmogaus. Gal būt geras gero, o blogas blogo?
Taigi, S.King, savo pirmoje knygoje aprašo super gripo proveržį ir žmonių pasirinkimus. Po truputį, pažindina mus, su pagrindiniais herojais, jų gyvenimu prieš ir po ligos proveržį. Skirtingi žmonės, skirtingi charakteriai, bet noras vienas – gyventi toliau.
Dar vienas įdomus autoriaus požiūris į gėrį ir blogį. Gėrio pusei jis priskyrė seną juodaodę moterėlę, o blogio pusėje jaunas baltaodis vyrukas. Taip sakant nieko neįžeidžiant randama pusiausvyra.

376 psl. „Muzika turi savo žavesį, kurio gali nuraminti patį plėšriausią žvėrį“.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą