Tatjana Ustinova „Pirmoji karalienės taisyklė“


Tatjana Ustinova
„Pirmoji karalienės taisyklė“
„Obuolys“ 415 psl. 2010 metų leidimo

Po pirmosios Tatjanos Ustinovos knygos ėmiausi antrosios. Jeigu pirmoji knyga „Vienu atsikvėpimu“ pradžioje buvo kiek nuobodoka, tai antroji absoliuti priešingybė. Knyga, sudomina nuo pirmo puslapio.
Skaitant knygą, jaučiasi, kad ją parašė moteris, kadangi pagrindinė herojė moteris – tvirta, o kartu ir labai trapi. O kas gali geriau atskleisti visą moters pasaulį, jei ne moteris?
Ina Vasiljeva Seliverstova  – moteris siekianti karjeros, tvirta, su jos nuomone skaitosi ir ją vertina. Dauguma vyrų jos prisibijo ir mano, kad geriau su ja nesipykti. Bet širdyje Ina tikra moteris – ją paliko vyras ir ji dėl to labai išgyvena.
Vieną tokią silpnumo akimirką Ina atsitiktinai susipažįsta su per klaidą užklydusiu vyriškiu ir permiega su juo, manydama, kad jį mato pirmą ir paskutinį kartą. Deja... jai teks jį dar sutikti.
Tai knyga, kurioje sutinkamos painios politikos peripetijos, arši kova dėl valdžios, intrigos ir nusikaltimai, bei žmogžudystės.
Nušautas krašto gubernatorius, visa tai pateikiama, kaip savižudybė. Našlė, slapta nuo visų pasikviečia Iną pas save į butą, norėdama pasikalbėti ir perduoti tai ką paliko velionis vyras. Inai esant bute, našlė nušaunama, bet visa tai vėl pateikiama, kaip mirtis nuo infarkto ir dar ant artimųjų rankų. O bute nieko daugiau nebuvo, tik ji, našlė ir ... žudikas.  Kažkas nori pakenkti Inai, o gal nužudyti, bet kas? Ji priversta išsiaiškini – kas tas žmogus norintis sunaikinti Iną? Kuo galima pasitikėti, o kuo ne.
Horizonte pasirodo jos atsitiktinis meilužis, kurio ji nesitikėjo sutikti. Inos Vasiljevnos viduje užverda meilė ir abejonės... o gal tai jis?
Ši knyga, savo stiliumi labai panaši į Sandros Brown romanus, tik rusiška versija. Todėl, tiems kam patinka Sandros romantinio trilerio stilius, turėtų teigiamai įvertinti Tatjanos Ustinovos romaną.
Visa knygos atomazga paaiškėja tik knygos pabaigoje. Net ir spėliojant, bandant užbėgti įvykiams už akių, neatspėtum, kas vis tik atsitiko ir kas dėl visko kaltas, o tai tik parodo rašytojos profesionalumą.
Puiki knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą