Susan Elizabeth Phillips" Ar ji ne meilutė?"


Susan Elizabeth Phillips
Ar ji ne meilutė?
„Svajonių knygos“ 416 psl. 2008 metų leidimo

Prieš perkant knygą, pasidomi, ką apie ją rašo leidėjas. Anotacija sudomina arba ne, todėl jos dėka sprendžiame pirkti knygą ar palikti toliau gulėti lentynoje. Dažnai nelabai supranti apie ką bus knyga, bet surizikuoji.
Šios knygos anotacija žadėjo lengvą, moterišką romaną. O, dar, skaičiusio žmogaus rekomendacija padėjo apsispręsti parsinešti knygą namo.  
Knyga apie merginą, kuri buvo ryškiausia, gražiausia turtingiausių miestelio tėvų dukra. Į ją lygiavosi visos mergaitės, berniukai kovojo dėl jos dėmesio, o ji daugelio žmonių gyvenimą versdavo  pragaru. Ji trypdavo žmonių jausmus, daužydavo širdis, naudodavosi kitų silpnybėmis, kiršindavo... Jos nekentė visas miestelis, bet niekas nedrįso stoti prieš ją, nes bijojo Didi – saldžiosios Betės motinos, rūstumo.
„Ar ji ne meilutė?“ būtų galima skaityti, kaip romaną apie bjaurią merginą kurios visi nekenčia ir džiaugiasi, kai ji išvyksta iš miestelio. Bet, galima skaityti, kaip romaną apie nelaimingą merginą, kuri stengiasi visais įmanomais būdais maištauti prieš nelaimingą savo gyvenimą.
Saldžioji Betė, labai myli savo tėvą, nuo mažens visais vaikams įmanomais būdais ji stengiasi atkreipti tėvo dėmesį į save. Atrodo, tėvas turėtų džiaugtis dukra, bet jis ją ignoruoja, jis neklauso jos pasakojimo, nežiūri piešinių, nesisodina ant kelių ir neglosto, taip kaip darytų mylintis tėvas. Motina, bandydama kompensuoti dukters neviltį, apsupa savo meile ir priežiūra, bet to ne gana.
Vieną dieną, ji sumano pasekti tėvą ir pamato tai, kas įskaudina ir sudaužo jos širdį galutinai. Ji pamato tėvą, savo tėvą, meiliai laikantį ant kelių kitą, panašaus amžiaus mergaitę. Šalia jo kita moteris, kita mergaitė, kita šeima... Tėvas jos nemyli, jis myli kitą mergaitę. Ji negali tiesiogiai kerštauti tėvui, todėl imasi, tos, kitos. Saldžioji Betė, paverčia jos gyvenimą tikru pragaru. Ji tampa tokia, kurios nekenčia visas miestelis ir džiaugiasi, kai ji išvyksta iš miestelio.
Po penkiolikos metų ji grįžta. Žmonių nuoskauda likusi, keršto troškimas išlikęs, o buvusi skriaudžiamoji rezga intrigas. Daugelį kamuoja klausimas, ko ji grįžo?
Puiki knyga, pasižyminti puikiu siužetu, super šmaikščiais dialogais, romantiška linija. Susan Elizabeth Phillips gali priversti skaitytoją verkti ir juoktis. Veiksmas vyksta nuosekliai, įdomiai ir įtraukiančiai, skaitant stengiesi nepadėti knygos į šalį, nes norisi sužinoti, kaip bus toliau...
Nuo šios knygos pradėjau pažintį su šia autore ir dar nenusivyliau, nes jos knygos nėra banalios, skaitydamas supranti, kad gyvenime visi veiksmai turi savą pagrindą. Tai, kad vaikas blogai elgiasi, galime būti patys dėl to kalti, nors ir nenorime to pripažinti. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą