Tess Gerristsen „Ledinis šaltis“

Tess Gerritsen
„Ledinis šaltis“
„Jotema“ 320 psl. 2012 metų leidimo

Vau! Jau seniai neesu skaičiusi toookio knygos. Dar neseniai nieko nežinojau apie šią autorę, nors kas kartą praeidama knygyne nulydėdavau žvilgsiu. Bet ... bijojau rizikuoti,  nes nesinorėjo veltui išleisti pinigus ir nusipirkti „katę maiše“.  Todėl, pamačius šią knygą bibliotekoje, net nesudvejojau ir pasiėmiau.
Skaitant anotaciją, kažkur atmintį atsirado toks jausmas, kad kažkur kažką esu apie tai girdėjus. Pasirodo, kad per vieną iš komercinių kanalų rodomas serialas, pagal šios autorės romanus.
            Knyga, kaip ir serialas apie medicinos ekspertę Morą Ailz. Šioje knygoje pasakojama, kai Mora susitinką savo buvusį bendramokslį ir priima jo pasiūlymą – vienos dienos kelionei. Į kelionę išsiruošia Mora, Dagas Komlis, jo dukra ir dar viena draugų pora. Vienos dienos kelionė, žadėjo būti linksma ir nieko neįpareigojanti, kol keliautojai nepasiklysta, lieka be telefoninio ryšio, pilnuose sniego Vajomingo kalnuose. O kas baisiausiai, tai keistame, tuščiame religinės bendruomenės kaimelyje, kurį rodos žmonės paliko staiga, metę tai ką tuo metu darę,  net nesusirinkę daiktų . Kur dingo žmonės ir kas naujus atvykėlius stebi?
            Moros draugė, detektyvė Džeinė Ricoli, pradeda paiešką. Jos paieškos atveda prie sudegusių kūnų, tarp kurių ir Moros kūnas. Tik ar tikrai Mora ir jos bendrakeleiviai žuvo?
            Vos pradėjusi skaityti, negalėjau atsitraukti, nes ją skaitant, vietos pertraukoms nėra.  Skaitant, net suabejojau ar tai detektyvas (teko atsiversti paskutinį puslapį ir įsitikinti, kad ne siaubo romanas), nes įtampa buvo labai didelė.
Puiki knyga, ieškantiems iš tiesų puikaus detektyvo, kurio atomazga nėra aiški iki pat knygos pabaigos.

Aš tikrai sau pasižadėjau, kad tai ne paskutinė šios autorės knyga, kurią žadu skaityti. Tikiuosi kiti jos romanai nenuvils, nes ši knyga, užkėlė labai aukštą kertelę. 

2 komentarai:

  1. Jos visi romanai turi eiliškumą, tad gal vertėtų skaityti ne padrikai, tai bent detektyvė turėdama vaikų kitoje knygoje nebandys susipažinti su savo būsimu vyru :D Man tai kol kas geriausia rašytoja detektyvų srityje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, po euforijos atradus kažką išskirtinio, tenka nusivilti :(. Aš nemėgstu knygų, kurių veiksmas persikelia iš vienos knygos į kitą (tuo pasižymi ir Marininos darbai), nes labai sunku sugaudyti knygas pagal eiliškumą. Gaila.

      Panaikinti