Minette Walters „Rūgšties kvartalas“

Minette Walters
„Rūgšties kvartalas“
‚Jotema“ 320 psl. 2004 metų leidimo

Tai neabejotinai geriausia šios autorės knyga.
Ar teko matyti domino kaladėlių griūtį? Kai tereikia tik lengvo stumtelėjimo vienai kaladėlei ir krinta jų šimtai.
Šioje knygoje pasakojama, kai vienas , ambicijų užgautos moters, žodis paskatina tokią grandininę reakciją, kuri greit tampa nevaldoma ir tragiška.
Šioje knygoje autorė užkabina begalią jautrių ir problematiškų vietų: rasinę neapykantą, socialinį atotrūkį ir diskriminaciją, pagyvenusių žmonių baimes ir vienišumą, pedofiliją, smurtą šeimoje, prostituciją, narkomaniją ir kitas. Negali nesižavėti, kaip autorei pavyko visas šias problemas sudėlioti, kaip dėlionės dalis ir paversti vientisu kūriniu. Ji nelaksto nuo vienos temos prie kitos, bet nuosekliai pasakoja vieno kvartalo, kurį vadina „Rūgšties kvartalu“, istoriją. Tiksliau, tai net ne istorija, o vienos moteriškės užvirta košė.
Autorė leidžia suprasti, kad ne visi blogais laikyti žmonės būna blogi ir ne visi geri žmonės būna gerais, kad ne visada taiki demonstracija baigiasi taika.

Puiki, įtraukianti, lengvai skaitoma ir verčianti kartu išgyventi,  knyga. Nenoriu plėstis ir pasakoti apie jos turinį, nes tikrai verta perskaityti. Pasakysiu, tik tiek, kad tai visiškai kitokia Minette Walters knyga. Tai ne detektyvas, nepavadinčiau jos ir trileriu. Greičiau tai drama.  Gaila, kad nėra daugiau išverstų jos knygų.

2 komentarai:

  1. Labai sudomino. Ačiū! Puikus aprašymas. Nemėgstu, kai atskleidžiama per daug.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau tikrai patiks, man kelintas mėnuo neišeina ši knyga iš galvos :) Pasidalinkit nuomone, kai perskaitysit.

      Panaikinti