Tana French „Miškuose“


Tana French
„Miškuose“
„Jotema“ 512 psl. 2010 leidimo metai

Pagaliau!!!!!!!!! Ilgai, labai ilgai skaičiau šią knygą. Tai kiek kitoks detektyvas, nei visi kiti. Man dar neteko skaityti airiško detektyvinio romano.  Tai ne ta knygą kurią gali perskaityti vienu atsisėdimu. Bet negali pasakyti, kad nesinori jos skaityti.  Kokia ji nelabai ir pati galiu pasakyti, nei labai neįdomi, nei labai įdomi, bet mesti neperskaičius iki galo tikrai nesinori. Knygoje daug tikro policijos tyrimo detalių. Skaitant ją, supranti koks sudėtingas ir painus policijos darbas. Kaip sunku rasti „siūlo galą“, kai nėra už ko užsikabinti. 
Autorė daug dėmesio skiria smulkmenoms – išvaizdai, gamtos detalių ir žmonių savijautos, bei minčių aprašymui. Kartais tai padeda, bet kartais tai trukdo.
Detektyvas Adamas Rajanas sugrįžta į tas vietas kur kadaise jis ir jo du draugai išgyveno paslaptingą nutikimą. Du jo draugai dingo, o jis pats buvo rastas su pilnais kraujo bateliais ir sudraskytais marškinėliais. Jis net iki dabar negali atsiminti to, kas nutiko tada. Tirdamas šią bylą, jis bijo ir tikisi, kad kažkas paaiškės iš tada atsitikusio įvykio, bet ...
Beje, knygoje taip ir neišaiškėja kas nutiko TADA su dingusiais vaikais ir Adamu Rajanu.
Jeigu kam įdomu Tana French parašiusi keturias knygas (pirmoji 2007 - paskutinioji (kol kas?) 2012), taip kad ji jauna rašytoja, bet jau su nemenku apdovanojimų bagažu. "Miškuose" jos pirmas romanas, pelnęs jai pripažinimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą