Stephen King „Zalės valda“


Stephen King
„Zalės valda“
„Eridanas“ 367 psl. 1996 leidimo metai

Namas. Niekad nepagalvotum, kad namas, kažkada buvęs  prabangos ir turto įvaizdis, pavirs košmarų ir mirties tvirtove. Anksčiau namą, stovintį ant kalvos, žmonės nužvelgdavo su atsargia pagarba ar pavydu. Dabar namas stebi juos iš viršaus su artėjančios grėsmės grimasa.
Autorius puikiai apibūdina namą, nuo kurio prasidėjo visos Zalės valdos miestelio negandos. 
Man visada patiko Stepheno Kingo gebėjimas psichologiškai paveikti skaitytoją. Jis sugeba be kraujo upių, papasakoti istoriją taip, kad baimės šiurpuliukai laksto visu kūnu ir nesinori skaityti knygos prieš miegą.
Skaičiau šią knygą antrą kartą, porą kartų esu mačiusi filmą pastatytą pagal šį romaną. Abu labai patiko. Skirtumas tik tas, kad filmą pamatai iš karto, o prie knygos pabaigos sėlini lėtai lėtai. Galvojantiems, jog pamačius filmą, jau neverta skaityti knygos, galiu atsakyti - klystate mielieji. Filme yra tai, apie autorius nerašė arba rašė ne taip.Taip kad tikrai verta paskaityti knygą ir pažiūrėti filmą, kad galėtumėte palyginti. 
Jeigu klausite apie ką knyga, atsakysiu paprastai – apie blogį vampyrų pavidalu.
Labai kliuvo tokie žodžiai kaip „Sitroenas“ (tipo Citroenmarkės automobilis) ir „pansionas“ (tipo pensionas).  Neatleistinos klaidos vertėjai.
O ar skaityčiau dar? TAIP TAIP TAIP aš net ją turiu savo bibliotekoje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą