Patricia Cornwel „Post Mortem“

Patricia Cornwel
„Post Mortem“
„Algimantas“ 287 psl. 2000 leidimo metai


Taip, taip, taip ... ir kur ši autorė seniau buvo, kodėl nerado galimybės anksčiau atsidurti mano rankose? Esu maloniai nustebinta, nors tai ir antra, iš eilės, mano skaitoma knyga apie medicinos ir detektyvo kokteilį. Jau seniai praeidavau pro šios autorės knygas, nes knygynuose joms taikomos didelės nuolaidos. Vis bijojau apsigauti ir nusipirkti kažką panašaus į : „pigią mėsą – šunys ėda“.
Mano nuomone šiai autorei trūksta tik geros reklamos, nes rašo ji puikiai. Rašymo stiliumi labai primena Tess Gerritsen, Mary Higgins Clark ar Sandra Brown.
Ši knyga, gal, artimesnė Tess knygoms, nes pagrindinė veikėja teismo medicinos ekspertė, gydytoja Skarpeta. 
Mieste siaučia seksualinis žudikas, kuris ypač žiauriai kankina savo aukas, kurias vėliau nužudo. Daktarė Skarpeta, bando atkleisti žudiko tapatybę, kuris palieka įkalčius, kurie tiktų tūkstančiams vyrų. Tyrimą apsunkina tai, kad kažkas stengiasi „pakišti koją“ teismo medicinos komandai, bei kaltina juos įkalčių klastojimu ir informacijos nutekėjimu.
Daktarė Skarpeta nepasiduoda ir aiškinasi žudiko tapatybę, net tada kai jos pačios gyvybei iškyla reali grėsmė.
Knyga puiki, lengvai skaitosi, sustyguotas siužetas, o nusikaltėlis atskleidžiamas tik pačioje pabaigoje. Todėl intiga išlaikoma iki paskutinių knygos puslapių, kuriuos verta perskaityti.
Pati, Patricia Cornwel, buvusi policijos reporterė yra dirbusi Virdžinijos (JAV) teismo medicinos ekspertizės tarnyboje. Todėl, tiek rašymas, tiek kriminalai yra matyti "iš arti".

Knyga verta kiekvieno išleisto lito J

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą