Nora Roberts "Angelo ežeras"

Nora Roberts
"Angelo ežeras"
"Jotema" 408 psl. 2007 leidimo metai.

Puikus detektyvas. Nors Nora Roberts garsėja, kaip romantikos specialistė, šį knyga atskleidžią ją kaip puikią detektyvų autorę. 
Esu mačiusi filmą pagal šią knygą, kuris manęs neužkabino, todėl žiūrėjau "prabėgomis" ir ne iki galo. Gal dėl to į knygos skaitymą žiūrėjau su skepticizmu. Mano nuostabai, knyga nudžiugino gerąją prasme, nes užkabino nuo pirmo puslapio ir laikė iki pabaigos.
Autorė puikiai perteikia pagrindinės herojės vidinę savijautą, baimes, mintis ir išgyvenimus. Filme, tu matai tik tai ką tau parodo (...jei sugeba parodyti), o skaitydamas tu jauti tai ką jaučia herojai. 
Risė Gilmor, bėga nuo savęs, nuo savo baimių ir praėjusių dienų įvykių. Risei teko išgyventi susišaudymą restorane, kuriame ji dirbo. Žuvo daug, Risei artimų, žmonių. Ji pati, po kraupių žinių, išliko gyva. Gyva kūniškai, bet sielą vagojo dideli randai, kurie niekaip nenorėjo užgyti. Važiuodama (arba bėgdama) iš vietos į vietą, ji seka ženklais, kurie ją nuveda į Angelo Kumščio gyvenvietę... kurioje ji vėl susiduria su žmogžudyste, apie kurią niekas netiki. Dauguma miestelio gyventojų žiūri į ją su gailesčiu, manydami, kad tai praėjusių atgarsių pasekmė.
Puiki knygą, kurios atomazgą sužinai knygos pabaigoje. Lengvas, atpalaiduojantis rašymo stilius, leidžia atsipalaiduoti ir patirti skaitymo malonumą, nors ir gvildenamos ne visai malonios situacijos.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą