Mary Higins Clark "Šauksmas naktyje"

Mary Higins Clark
"Šauksmas naktyje"
"Alma littera" 296 psl., 2012 leidimo metai.


Tai, ko gero, greičiausiai perskaityta knyga. Prisėdau paskaityti "prieš miegą", tai ir nepaleidau, kol užverčiau paskutinį puslapį. Apie miegą, visą tą laiką, negalvojau.
Kaip ir dažniausiai, Mary romanuose, pagrindinėmis veikėjomis tampa moterys. Šiame romane, nei išimtis. Niujorko galerijoje dirbanti išsiskyrusi dviejų mažų mergaičių, Tinos ir Bekės, mama, Džeinė Makpartland susipažįsta su labai populiariu dailininku Eriku Kriugeriu.
Tai, buvo, meilė iš pirmo žvilgsnio. Erikas pakerėjo ir apsupo savo galantiškumu, jautrumu, dėmesiu, talentu. Džeinės vyras buvo visiška priešingybė. Net ir po skyrybų nesirūpino dukrelėmis, vietoj pagalbos, traukė paskutinius pinigus iš buvusios žmonos, nors ir žinojo, kad jai labai sunku. Todėl Eriko dėmesys, buvo tai ko jai reikėjo, kad pasijustų vėl gyva.
Gyvenimas, kaip sapnas, nes praėjus savaitei po pažinties Erikas pasipiršo ir ji sutiko. Po vestuvių, Erikas, parsivežė Džeinę su mergaitėmis į savo namus, kurie labiau panašėjo į rūmus. Nuotaka ir naujoji namų šeimininkė buvo labai laiminga... iš pradžių... vėliau prasidėjo keistenybės ir sapnas tapo košmaru.
Tikrai verta perskaityti šią knygą, nes ji tikrai pilna įtampos ir stipriai prikausto, tampi lyg neatsiejama veikėjos dalimi. Skaitai ir matai vaizdinius lyg filme, bet filme be reklamų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą