Cilla ir Rolf Börjlind "Trečiasis balsas"


Cilla ir Rolf Börjlind
"Trečiasis balsas"
Obuolys,  544 psl., 2016 leidimo metai

Šią knygą pirkau prieš visus karantinus. Mėgstu skandinavų knygas. Todėl, tikėjausi "kažko tokio" ... skandinaviško ... .Ji ilgokai laukė savo eilės, ir ... sulaukė.

Perskaičiau ir supratau tik viena - labiau chaotiškesnės knygos nesu sutikusi. 
Siužetas - pakankami įdomus, nuoseklus, bet veikėjai ... "kažkoks nesusipratimas" - visi daro kas ką nori ir nepaiso jokių teisinių nuostatų.

Olivija Rioning (o gal ji geriau bus Rivera) - baigusi policijos mokyklą, bet abejoja ar nori būti policininke. Gal ... geriau savo ateitį sieti su meno istorija? Tik, aišku, visos šios abejonės jai netrukdo kišti savo "trigrašį" į bylos tyrimą. 
Ex kriminalistas Tomas Stiltonas - lyg ir turėtų būti protingas ir nuovokus vyrukas, bet skaitant susidarau įspūdį, kad tai kažkoks "lengvai trenktas" žmogelis, kurio gabumai knygoje visiškai neatsiskleidžia (gal aš kažką praleidau?).
Abasas el Fasis - kažkada, prieš "n" metų mylėjo Samirą. Ir nesvarbu, kad jau daug metų su ja nebendravo, bet sužinojęs apie jos nužudymą  vyksta į Marselį atkeršyti žudikams. Maža to ... kartu pasiima Stiltoną.
Metė Olseter - policininkė, vadovaujanti Bengto Salmano nužudymui. Ji - visų kitų dalyvių pažystama (draugė), todėl ... užmerkia akis į jų saviveiklą.

Nors ir lengvai skaitoma knyga, įdomiu siužetu, bet norisi kažkokios tvarkos, o čia jaučiama destrukcija. Jei knygose būna vienas išsišokėlis ir "teisybės ieškotojas", tai čia visi tokie. Chaosas tyrime ir tiek. 

Nežinau ar visi šių autorių darbai tokie. O gal tik ši knyga? Ar noriu turėti daugiau šių autorių knygų savo lentynoje? Nemanau ... Ar skaitysiu kitas jų knygas? Gal. Tik tam, kad įsitikinčiau patinka ar ne.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą