Peter James "Absoliutus įrodymas"


Peter James
"Absoliutus įrodymas"
Jotema,  528 psl., 2019 leidimo metai

Peterį James darbus pažystu seniai. Todėl, stvėriau knygą net neabejojau - siurprizų nebus ir mėgausiuosi pažystamo detektyvo Rojaus Greiso nuotykiais. Bet, ... še tau boba devintinės... siurprizas.
Hmmm, autorius tas, bet rašymo stilius ir knygos turinys kitas. Skaitant varčiau knygą ir ieškojau, kad kažkas kažkur tikrai suklydo ..., bet, ne, viskas čia gerai.
Knygoje pasakojama apie žurnalistą Rosą Hanterį, kuris privalo įrodyti Dievo buvimą. Taip, skamba neįtikinamai, bet jį "pasirinko šiai misijai". Žurnalistas, ne būtų žurnalistu, jei nesusidomėtų.  Iš pradžių skeptiškai, bet po žmogaus, kuris visa tai pradėjo, mirties, jau rimčiau. Taip prasideda pavojingas kelias įrodymų link. Ne visi nori, kad tie įrodymai būtų rasti, todėl visaip stengiasi Rosą sustabdyto - pinigais arba mirtimi. Ar pavyks išsiaiškinti, o gal nespės?
Knyga visai nepanaši į kitas Peterio James knygas. Ji, lyg šaltas dušas karštą vasaros dieną. Keista, bet įdomu pažvelgti į autorių per kitą jo rašymo stiliaus prizmę. Aš, ir toliau mielai, žavėsiuosi jo rašomais  detektyvais, bet šioji, tikrai patiks Da Vinčio kodo gerbėjams.
Norite įsitikinti? Tikrai verta, o knygą rasite čia: www.patogupirkti.lt PeterJames "Absoliutus įrodymas"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą