Laura Marshall "Kvietimas"

 

Laura Marshall 
"Kvietimas"
Sofoklis, 384 psl., 2020 leidimo metai


Baimė būti nepopuliariai, nepakankamai madingai, erzinamai mokyklos "draugų", baimė pasirodyti , kad nedarai to ką kiti jau seniai daro, bet ... didžiausia baimė yra ta, kad kažkas sužinos tai ką tu ... padarei.
Jaunoms mergaitėms atrodo, jei jos nepritaps prie mokyklos išrinktųjų būrelio, jų gyvenimas sustos, todėl visais būdais neriasi iš kailio norėdamos tapti vienomis iš "tų" populiariųjų. Ir net nesusimąsto apie galimas tolimesnes  pasekmes.
Taip nutiko ir Luizai, kuri nuo mokyklos laikų Šarni Bėjuje slepia  paslaptį ir jau 25-erius metus neleidžia sau pamiršti, atsipalaiduoti ir mėgautis gyvenimu. 
 
Socialiniai tinklai, šiais laikais, leidžia paslapčia ar pasyviai stebėti žmones kuriuos kažkada pažinojai. Nebūtina su jais bendrauti, užtenka matyti keliamas jų nuotraukas, dalinti "patiktukus", ir tu jau įvykių sūkuryje. Bet, kai staiga gauni kvietimą draugauti iš merginos, kuri seniai mirusi ... (o gal vis tik ne?) supranti, kad praeitis tave pasivijo.
 
Kiekviena paslaptis anksčiau ar vėliau iškyla į paviršių - nori to ar ne. Taip paaiškės ir Luizos baisiausia paslaptis, apie tai kas įvyko per mokyklos išleistuvių vakarėlį ir kur dingo Marija Veston.
 
Nors anotacijoje rašoma - mistinis trileris, bet mistikos čia nėra, knyga labiau psichologinė. Ją skirčiau paauglių (gal labiau merginų) kategorijai. Tam, kad perskaitę suprastų, jog keli metai mokykloje, tai tik labai maža jų gyvenimo dalis. Ir neverta lygiuotis į tuos, kurie tuo metu atrodo drąsūs, madingi, populiarūs, nes ir jie turi savo vidinius demonus. 

Knyga įdomi, bet, manyčiau, per daug ištempta. Skaitant atrodo, kad jau, jau, jau tuoj išaiškės - kokią paslaptį slepia Luiza, bet ... 
Nors veiksmas vystomas nuosekliai, bet pasakojamos dviejų laikotarpių istorijos - tada ir dabar.  
Geriausia knygos dalis - atomazga. Ji lyg sprogimas, apie kurį net nepagalvotum. 

Tai nėra knyga apie kurią pasakyčiau ... vau, kokia įdomi, bet nesigailiu skaičiusi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą