Jorn Lier Horst "Aklas spėjimas"

Jorn Lier Horst
"Aklas spėjimas"
Baltos lankos, 328 psl., 2019 leidimo metai

 Jau pusmetis, kaip dingusio taksisto byla nejuda iš vietos, kai staiga Viljamas Vistingas gauna naujos informacijos, kurį bylą išjudina iš mirties taško. Tik deja, visa tai susiję su mirtimi... ir ne viena.
    Besiaiškindamas bylą Vistingas turi skubėti, jei nenori kad būtų nuteistas nekaltas žmogus. Jam tenka susidurti su kolegų abejingumu, noru nuslėpti faktus ir nenoru pamatyti akivaizdžią tiesą.

Stebina Linos, kaip policininko dukters ir žurnalistės elgesys. Rastą, draugės Sofijos namuose svarbią informaciją nutaria nuslėpti nuo tėvo (kad naujai atsiradusi draugė neturėtų nemalonių išgyvenimų?). Ji kaip niekas kitas turėtų žinoti, kai tai padėtų tėvui byloje, bet .. .
Ši knyga, kaip ir kitos autoriaus knygos, susipina tarpusavyje herojų gyvenimo peripetijomis. Pati istorija (byla) vis kita, bet veikėjų gyvenimas eina tolyn, todėl skaitant gali iškilti klausimų "kas ir kodėl".
    Pradėjus skaityti, norisi kuo greičiau pabaigti, nes kaip ir visose bylose, kaltininkas paaiškėja po nuodugnaus tyrimo, kol nesurinksi visų faktų (neperskaitysi iki galo) neišsiaiškinsi kaltininko.

Patikusi citata: "Kas kovoja su siaubūnais, tesisaugo, kas pats netaptų siaubūnu. Ir kai ilgai žiūri į bedugnę, bedugnė irgi žvelgia į tave." Nyčė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą