Angela Marson "Pavergtas protas"

 

Angela Marson
"Pavergtas protas"
Jotema, 336 psl., 2022 leidimo metai

Dar viena drąsios, stiprios asmenybės ir individualistės detektyvės Kimos Soun byla. 
Kai, už uždarų durų, lovoje, su peiliu rankoje ir perpjauta gerkle, randama jauna mergina, niekas neabejoja, kad tokį kelią pasirinko ji pati. Nors detektyvei Stuon kažkoks "nelemtas kirminas" neleidžia nusiraminti ir sutikti su savižudybės versija. 
Bet, kai iš ežero ištraukiamas vyro kūnas su lygiai taip pat perpjauta gerkle, Kimai Soun, tampa aišku, kad šios dvi mirtys tarpusavyje susiję. Abu, kurį laiką gyveno "Vienybės ūkyje" - vietoje, kur žmonės turėtų rasti ramybę, bet, aišku, ne tokią...
Autorė meistriškai supažindina su "Vienybės ūkio" žmonių gyvenimo ypatumais.  Atrodo, lyg gyvenimas tekėtų laimės ir džiaugsmo keliu, bet įsigilinus supranti, kad žmogus ... tik marionetė kito žmogaus rankose. Papuolęs tarp tarp jų neišeisi, o jei išeisi ... jau nebūsi ankstesnis TU.
Lengvas, įdomus, įtraukiantis detektyvas. Autorė puikiai atskleidžia sektantų gyvenimą iš vidaus, bei pasakoja, kokia gali būti stipri manipuliacijos įtaka. Skaitant, tarpais, pradedi abejoti ar ir tavęs neįtrauks į paspęstas pinkles. Puikiai perteikiami pažeidžiamų žmonių gyvenimo etapai, bei leidžiama suprasti, kad ne visada geras žmogus esantis šalia yra linkintis tau gero.  
Rekomenduočiau šią knygą, ne tik kaip gerą detektyvą, bet ir kaip ... savotiškai ... pažintinę literatūrą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą