Mary Higgins Clark „Tau niekada nebus atleista“


Mary Higgins Clark 
„Tau niekada nebus atleista“
„Alma littera“ 280 psl. 2011  metų leidimo

Taip jau atsitiko, kad kelias dienas po porą valandų turėjau laisvo laiko. Labai jau norėjosi jį išnaudoti turiningai ir maloniai. Pasisekė, kad arti buvo didelis prekybos centras, tai gi veiklos pasirinkimas buvo daugiau nei didelis. Pasirinkau ramybę su knyga knygyne. Dabar yra nuostabus dalykas, kai gali pasiimti patikusią knygą, kavos puodelį iš čia pat esančios kavinukės įsitaisyti minkštasuolyje ir pasinerti į knygą. Taip padariau ir aš.
Pasirinkau Mary Higgins Clark knygą „Tau niekada nebus atleista“. Tai nebuvo tikslingas pasirinkimas, o greičiau spontaniškas. Esu skaičiusi šios autorės knygas ir jos man patiko.
Ši knyga apie mergaitę Elę, kuri būdama septynerių, pirmoji rado nužudytą savo vyresnę sesrį Andrėją. Pagal jos parodymus buvo nuteistas tuometinis Andrėjos draugas iš įtakingiausios ir turtingiausios miestelio šeimos.
Praėjus dvidešimt metų, kuriuos Robas Vesterfildas praleido kalėjime, jis paleidžiamas lygtinai. Robas su advokatu ir savo įtakinga šeima kuria planus apie savo reabilitaciją. Jis siekia pakartotino bylos peržiūrėjimo, net turi tinkamą „atpirkimo ožį“.
Elė, kuri tapo gera žurnaliste, po sesers mirties,vis dar jaučia kaltę. Jos šeima subyrėjo, tėvai išsiskyrė, mama pradėjo gerti, o vėliau mirė. Ji negali patikėti , kad žudikas gal būti reabilituotas, kad nekaltas žmogus bus apkaltintas, todėl imasi rizikingo žurnalistinio tyrimo, kad įrodytų, jos Robas Vesterfildas nužudė jos seserį ir buvo teisingai apkaltintas.
Rinkdama medžiagą ji išsiaiškina ne vieną Robo gyvenimo tamsąją dėmę. Ji randa faktų apie kitus Robo nusikaltimus. O tai jau tampa grėsme jos pačios gyvybei, nes žmogus jau kartą nužudęs nesudrebės atimdamas ir jos gyvybę.
Knyga lengvai skaitoma. Nors ir žinoma kas kaltas ir dėl ko visa tai nutiko, bet paslaptimi lieka visa įvykių eiga. Todėl įdomu skaityti, nes nežinai kaip pasisuks situacija. Ieškantiems gilių psichologinių minčių ar peno apmąstymams teks nusivilti, nes knyga daugiau skirta norintiems atsipalaiduoti skaitant.

1 komentaras:

  1. Siužetas labai sudomino... tikrai lengvas, gal ir labai girdėtas, nors žinoma daug panašių filmų ir knygų yra.

    Man asmeniškai patinka - Nora Roberts, bet mielai ir šią paskaityčiau :)

    Aušrė
    erotines prekes

    AtsakytiPanaikinti