Tess Gerrtsen "Dingusios"

Tess Gerrtsen
"Dingusios"
"Jotema" 368 psl. 2013 leidimo metai.

Dar viena pažintis su Tess Gerritsen kūryba. Autorė, kuri dažnai pasirenka rimtas temas savo knygoms. Ši knyga ne išimtis.
Jaunos mergaitės, kurios dar turėtų žaisti lėlėmis ar pinti gėlių vainikus, važiuoja ieškoti geresnio gyvenimo toli nuo namų. Amerika - visiems svajonių ir laimingo gyvenimo galimybių šalis. Todėl, kelios jaunos merginos, pasiduoda moters iš Minsko pažadais apie geresnį gyvenimą leidžiasi į kelionę. Jos negalvoja apie tai kas gali nutikti, nes jos tiki - joms būtinai pasiseks!!
Taip septyniolikmetė Mila, iš Baltarusijos kaimo glūdumos ir dar kelios merginos atsiduria prekiautojų žmonėmis rankose.
Labai sunku skaityti, apie tai koks likimas laukia šių jaunų merginų, kurios priverstos tenkinti vyrų įgeidžius, kai niekam neįdomu, kad tu esi žmogus ir turi jausmus, norus, poreikius. Jos TIK sekso mašinos, kurios netekę "prekinės išvaizdos" ar "peraugę" tampa neįdomios. Vadinasi, jas galima pradanginti, nes jų niekas nepasiges.
Ricoli, gimdymo metu susiduria su viena iš vergovės pabėgusia mergina ir vyru, patikėjusiu jai nutikusiu siaubu. Pažintis trumpa, nes jie labai greitai nužudomi -  kaip teroristai. Kas slypi už prostitucijos verslo? Kas nori užtildyti liudininkus? Kas padės bėdon papuolusiai vieninteliai gyvai išlikusiai liudininkei?
Labai sunki, bet puiki knyga, kuri net ir perskaičius nepaleidžia. Verčia galvoti, kad merginos, moters gyvenimas sudėtingas. Iš jos atimama ne tik sveikata, gyvenimas, orumas, bet ir garbė. Po tokio išgyvenimo labai sunku atsitiesti. Nors, tai ir romanas, bet juk ir realybėje tokie įvykiai pasitaiko.

1 komentaras: