Tess Gerritsen "Pameistrys"

 

Tess Gerritsen
"Pameistrys"
Jotema, 336 psl., 2020 leidimo metai


Tai, antroji, iš detektyvės Džeinės Ricoli ir daktarės Moros Ailz serijos knygų. "Pameistrys" lyg pirmosios knygos tesinys, kurioje pasakojama apie Voreną Hoitą, vadinamą chirurgu, kuris žiauriai žudė vienišas moteris. Į jo gniaužtus buvo papuolusi ir Džeinė, kurios susitikimas su juo vos nepasibaigė jos mirtimi.
Dabar Vorenas Hoitas uždarytas, Džeinė Ricoli saugi, bet miestą supurto naujos žmogžudystės kurios identišai panašios į ankstesnes. Kas tai? Mėgdžiotojas ar kažkur buvo padaryta klaida, o gal tai tik baimės ir streso padariniai?
Vorenas pabėga iš kalėjimo ir medžioklė prasideda. Kas laimės? Ricoli ar Hoitas? O gal trečias asmuo ... pameistrys?
Šioje dalyje pasirodo FTB agentas Gabrielius Dynas, kuris turi savo informacijos apie tiriamą bylą, bet net nesiruošia ja dalintis. 

Knyga įtempta, bet lengvai skaitoma. 
Autorė išsamiai, bet visiems suprantama kalba, aprašo medicininius terminus. Jaučiasi, kad prie knygos liečiasi mediko ranka. 

Blogai yra tai, kad tai serijinė knyga ir jas reikėtų skaityti visas iš eilės. Nors ir istorijos (bylos :) ) skiriasi, bet sąsajos tarp jų yra. Skaitant "Pameistrys" turi būti perskaitęs pirmąją "Chirurgas" knygą. 

Ar skaiyčiau dar kartą? Taip, gal būt. Vieną ką žinau tiksliai - ieškosiu kitų šios serijos knygų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą