Tess Gerritsen "Nusidėjėlė"

Tess Gerritsen
"Nusidėjėlė"
Jotema, 304 psl. 2020 leidimo metai

Trečioji detektyvės Džeinės Ricoli ir daktarės Moros Ailz knyga. Ši knyga labiau skirta "Mirties karalienei" Morai. 

Vienuolyne rasta žiauriai nužudyta jauna vienuolė, kitos gyvybė kabo "ant plauko". Kas ir kodėl galėjo pasikėsinti į uždarą gyvenimą gyvenančias vienuolės?
Skrodimo metu atskleidžiama šokiruojančių faktų - jaunoji vienuolė Kamilė neseniai pagimdė. Kur vaikelis ir kas jo tėvas? Gal tai jis ir yra žudikas? 
Detektyvei Ricoli tenka tirti nužudytos ir neatpažįstamai suniokotos moters bylą. Kas ji ir kodėl žudikas amputavo galūnes, bei sudarkė moters veidą? 
Klausimų daug, bet atsakymų nėra.

Į dakratės Ailz gyvenimą įžengia du vyrai. Staiga pasirodęs, buvęs
 vyras Viktoras ir su byla susijęs kunigas. Tiek vienas, tiek kitas savaip paliečia šaltos ir racionalios daktarės Moros jausmus. 

Kaip ir visi Tess romanai, šis įtraukia ir nepaleidžia. Skaitai ir norisi skaityti, nes atrodo, jei užversi knygą, kažkas pasikeis ar kažką svarbaus praleisi. Kaip ir visose autorės knygose daug medicininių terminų, kurie parašyti visiems mirtingiesiems suprantama kalba.
Minusas tas, kad esi privestas skaityti visas knygas iš eilės, nes nors ir minimalios, bet labai svarbios detalės kartojasi kitose šios serijos knygose. Todėl, jei nori būti įvykių centre, turi viską žinoti :).

Ar skaitysiu dar? Taip, gal būt. Bet tikrai "medžiosiu" kitas dalis. 
Serijų chronologiją rasite serijų lentynėlėje :)




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą