Hakan Nesser "Sugrįžimas"

 

Hakan Nesser 
"Sugrįžimas"
Obuolys, 367 psl. 2017 leidimo metai

Skandinavai. Jų detektyvai turi savitą braižą. Jeigu amerikietiškieji pilni veiksmo, tai švedų tokie ... niekur neskubantys, tvarkingi, apgalvoti ir be didelių kraujo balų.  Ne išimtis ir šis, skaitai ir mėgaujiesi.
    Van Vėterenas jau gulėdamas ant operacinio stalo nekantrauja tirti Leopoldo Verhaveno nužudymo bylą. 
    Verhavenas, kuris, daug metų, atsėdėjo už dviejų moterų nužudymus, paleidžiamas į laisvę. Nepraėjus parai jis dingsta, o praėjus aštuoniems mėnesiams buvo rastas jo kūnas, be galvos, pėdų ir plaštakų. Kas ir kodėl jį nužudė? Kuo toliau aiškinamasi, tuo daugiau klausimų kyla ar jis iš viso buvo kaltas dėl tų moterų nužudymo. Jei jis nekaltas, tai kas nužudė moteris ir Leopoldą Verhaveną? 
    Sunku tirti nusikaltimą, kuris buvo daugiau nei prieš dvidešimt metų, o dar sunkiau, kai visi aplinkui tiki nuteistojo kaltumu. Niekas nenori prisipažinti klydę, nei tyrėjai, nei teisėjai, nei liudininkai. Žmogus, nors ir neprisipažino kaltu, buvo apkaltintas ir pasiųstas ilgiems metams kalėti. 
Inspektorius Van Vėterinas pasiryžta išpainioti šią šaradą ir priversti atsakyti tikrąjį nusikaltėlį. Tai bus nelengva, nes žudikas per daug arogantiškas ir įtikėjęs savo nebaudžiamumu.
    Jei rimtai, tai kažkaip keista, kai inspektorius išpainioja bylą sėdėdamas po operacinėje palatoje, sklaidydamas bylos duomenis ir vos vieną kartą pabendravęs su galimu žudiku. Matyt būna ir taip :)
Ko jis imsis, kad nubrauktų žudikui aroganciją? Paskaitykit - sužinosit.
     Pagal šio autoriaus knygas yra sukurtas serialas. Nemačiau, bet būtų tikrai įdomu pamatyti kuo skiriasi mano vaizduotėje sukurtas Van Vėterinas ir tai kaip jį mato režisierius.
    Knyga greitai ir lengvai skaitosi. Nors ir kažkiek lėkštoka, bet intrigos prieskonių pabarstyta. Autorius iki pabaigos neleido suprasti kas TAS žudikas. 
    Ar norėsiu paskaityti kitą šio autoriaus knygą? Taip, žinoma. Ar patiko? Taip. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą