Harriet Tyce "Raudonasis apelsinas"

Harriet Tyce
"Raudonasis apelsinas"
Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 332 psl., 2021 leidimo metai



    Debiutinis romanas, trileris, naujausia knyga bibliotekoje (ir ne tik), puikių rašytojų atsiliepimai... . Pasidaviau smalsumui -paskaitysiu, nors apie šią autorę nieko nesu girdėjusi.
    Patogiai įsitaisiau, pasiėmiau, skaitau ir laukiu  ... TO veiksmo, apie kurį Sarah Pinborough rašo: "Tiesiog negalėjau atsiplėšti. Bravo!" Ir ką jūs manot? Perskaičiau pusė knygos, veiksmo nulis, o sukilusio pykčio, visas šimtas procentų. Net, atsiverčiau priekinį ir galinį knygos viršelius, kad įsitikinčiau, kad tai trileris, o ne melodrama.
    Skaitau ir pykstu, pusė knygos apie nei savęs, nei kitų negerbiančią moterį, mamą, bendradarbę. Kaip gali elgtis ta, kuri turi viską - mylintį vyrą, nuostabią dukrą, karjerą ir bylą kurį dar labiau pakylės ją karjeros aukštumų link.
    Vietoj to, kad po darbo trauktų namo pas šeimą, ji dažniausiai užsuka į pakeliui esantį barą. Negana to, kad geria nejausdama saiko, bet dar ir be skurpulų užsiima seksu su meilužiu, prišnerkštame baro tualete. 
    Skaitai ir supranti, kad tai ne ta, moteris, kurios reikėtų gailėtis. Savo veiksmais, verčia kentėti kitus. Vyras, lyg nujausdamas, šalinasi žmonos artumos. Bet, ar viskas taip kaip atrodo? 
     Verta paskaityti iki galo, kad suprastum kas vyksta. Netikėtą atsakymą, autorė, kaip kokia iliuzionistė, ištraukia lyg triušį iš kepurės. Pabaiga tikrai kažkiek sutrikdo, bet gal ir gerai? 
    Pagal šią knygą sukurtas filmas, manau, tikrai sulauktų dėmesio. Nes, tai vienas iš tų atvejų, kai norėtųsi pamatyti, o ne paskaityti. Pradžia laaaabai ištempta, o pabaiga buvo greita. Geras režisierius pakoreguotų šią situaciją.

    Ar norėčiau šią knygą turėti savo bibliotekoje? Ne. Ar norėčiau perskaityti kitą šios autorės knygą? Taip, kad įsitikinčiau, patinka ji man ar ne. Ar patiko ši knyga? Tiesą pasakysiu - NEŽINAU, bet kad sukelia apmastymus ir jausmus, tai tikrai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą