Mason Cross "Samarietis"

 

Mason Cross
"Samarietis"
Tyto Alba, 427 psl., 2021 leidimo metai


Antroji Mason Cross knyga apie Karterį Bleiką. Žmogų be tapatybės, be praeities, bet su puikiu gebėjimu rasti tuos kurie nenori būti surasti.

Kai kalnuotoje vietovėje randami užkasti trijų merginų kūnai, o jas sieja vienodas nužudymo būdas, Karteris supranta kieno tai darbas. Norėdamas surasti ir sustabdyti žudiką, jis savo paslaugas pasiūlo detektyvei Džesikai Alen. 

Kaip ir pirmoje knygoje, taip iš šioje, prie stiprios ir sumanios detektyvės atsiranda dar stipresnis ir sumanesnis vyras :) kuris išties jai ne tik pagalbos ranką, bet ir petį atsiremti.
Jei pirmoji knyga suintrigavo, tai antroji sukėlė jau šiokį tokį nuobodulį.  

Skaitant susidaro įspūdis, kad autorius bando įtikinti skaitovą, kad Bleikas, tikrų tikriausias super agentas. Bet neįtikina. Nes visą laiką kirba mintis, kad jis randa ypač gerai pasislėpusius žmones ar baisiausius nusikaltėlius tik "su Dievo palaima". Tam, kad gautum kažkokią informaciją, turėtum kažkur, kažkaip ir iš kažko ją sužinoti, neužtenka prisėsti prie google. O ir jo atliekami darbai, knygoje, neatrodo tokie reikšmingi ar svarbūs. 
Gerai, pripažįstu, filmas būtų neblogas, bet režisierius turėtų padirbėti :) 

Ar skaityčiau kitas autoriaus knygas? Hmmm, kiek žinau yra dar, bet ... nežinau, gal vėliau, kai atsigausiu po šios super agento dozės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą